Lemon Truffles

00:36

Следващо излъчване

  1. Понеделник 29 юли от 11:30

    Наслада срещу стреса (Е19 - Сезон 03)

  2. Понеделник 29 юли от 16:30

    Наслада срещу стреса (Е19 - Сезон 03)

  3. Вторник 30 юли от 00:00

    Наслада срещу стреса (Е19 - Сезон 03)

Описание

Пъстри, вкусни и изискани ястия, в духа на балканската кухня ви очакват в 8 сезон на „Бон Апети“ с Лора и Стоян. В първите 12 епизода водещите ще бъдат в обичаен състав, а в следващите 8 Стоян ще представи самостоятелно своята визия за вкусна храна.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Балканско гостоприемство

    +

    Където и да отидем на Балканите, се чувстваме като у дома. Лора и Стоян го доказват с рецепта от турската кухня за супа с ориз и кисело мляко, с традиционно пилешко с ориз и свеж зелен сос, а за финал – изкусен десерт под формата на крем пита в чаша.

  • 2

    Три любими рецепти на Стоян

    +

    Нетрадиционни рецепти с традиционни продукти сасред любимите на Стоян! Кулинарното му майсторство и усет води до неподозирано вкусни резултати – бобът е със салвия, сушени домати и билково олио, ребърцата са пържени, а хлябът е плосък и с мая и квас.

  • 3

    Уютен дом

    +

    Семейният уют се свързва с аромата на тестени печива. Първата рецепта ще бъде посветена на гевречета с пълнозърнесто брашно и сирене. Менюто продължава с телешко със спанак, а напуканите лимонови сладки са достойна украса за всяка трапеза!

  • 4

    Пищен обяд за ценители

    +

    Лора и Стоян превръщат обикновения делник в истински празник с вкусни рецепти за всички ценители на кулинарните шедьоври. Хрупкав хляб с гъби и сирена, класическо руло „Стефани“ и пухкави козуначени мъфини ви очакват в този епизод.

  • 5

    Екзотично и добре познато

    +

    С рецептите в този епизод Лора и Стоян ще провокират любопитството и ще отправят предизвикателство към кулинарните умения на зрителите. Баничките са с пилешко и оризови кори, лукът е пълнен с телешко и кедрови ядки, а десертът е повече от шоколадов.

  • 6

    И без месо е вкусно

    +

    В този епизод Лора и Стоян ще представят вкусни и интересни безмесни рецепти. Бърза яйчена салата, зеленчуков гювеч и ароматни питки със сирене са техните предложения как да организирате менюто си за перфектния обяд или вечеря без да включвате месо.

  • 7

    Екзотично и добре познато

    +

    От слънчевите лъчи и морския бриз на съседна Гърция се раждат невероятни идеи за вкусни ястия. Лора и Стоян представят някои от най-обичаните рецепти - топло пюре от жълт грах с червен лук и каперси, гръцки хляб и гирос със свинско месо.

  • 8

    От нищо – нещо

    +

    Лора и Стоян се превръщат в истински магьосници в кухнята и с достъпни продукти сътворяват чудеса под формата на пилешка супа с орзо, бухнал омлет с тиквички и хрупкаво кулинарно бижу – тарталети от точени кори с круши.

  • 9

    Три любими рецепти на Лора

    +

    Популярни продукти от родната кухня се включват в любимите рецепти на Лора. Епизодът започва с пърженица от печени чушки, продължава с гюзлеме с картофи и спанак. Финалът ще бъде празничен - торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад.

  • 11

    Модерна класика

    +

    В този епизод водещите представят нов поглед към класическите рецепти. Вдъхновени от любими ястия на мнозина, Лора и Стоян представят свои версии на доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада, кюфтета фрикасе и пъстър кекс „Мозайка“.

  • 12

    Ден за палачинки

    +

    Палачинките – емблематичната закуска на Доналд Дък, са вдъхновение за този епизод! Лора и Стоян ще покажат класически палачинки с домашен течен шоколад, празнични американски палачинки с тофи сос и безглутенови палачинки с оризово брашно.

  • 13

    Пролетно меню по нашенски

    +

    Този епизод е посветен на пролетните ястия. Класическата за българската кухня комбинация от агнешко и пресен джоджен Стоян превръща в чорба. Спанакът комбинира със сирене и с яйце и пече в гювече. Показва и една много интересна рецепта за тутманик.

  • 14

    Стъпка по стъпка - рецепти за любители

    +

    "Стоян ще направи интересна салата, в която главна роля играят печените чушки. Любителите кулинари ще научат какво да направят, за да останат пилешките шницели сочни. Десертът е добре забравеният пудинг с грис – лесен за приготвяне и много апетитен. "

  • 15

    Топ рецепти на Стоян

    +

    Кои са любимите рецепти на Стоян? Ще се учудите, но той харесва много супата от праз с маслини. Освен това обича да готви пилаф и да го яде, особено ако е с месо. Месенето на тесто му се отдава, затова и баницата с тиква ще е с домашно точени кори.

  • 16

    Вкусна Италия

    +

    Стоян е истински почитател на домашната италианска кухня. В този епизод той показва две не толкова популярни рецепти - супата е „Страчатела“ със спанак, основното е запечен качамак с ароматни гъби. А на финала показва рецептата за торта „Мока“.

  • 17

    Кулинарен подарък

    +

    Кулинарен подарък е не само да опечете сладки и да ги подарите, но и да поднесете на гостите си вкусна храна. В този епизод Стоян показва рецепта за зеленчукова салата „Винегрет“, за основно приготвя задушено свинско, а за десерт – ореховки.

  • 18

    Вдъхновяващи рецепти за любими хора

    +

    Стоян показва три интересни рецепти, с които, според него, всеки може да зарадва любимите си хора. Менюто започва с брускети с печени домати. Основното е риба, поднесена с елегантен лимонов сос. А за десерт сервира прословутия крем „Каталана“.

  • 19

    Храна с история

    +

    Вдъхновен от историята на картофите, Стоян показва рецептата за вкусни картофени тиганици с бекон. Идеята му за пиле със зеле ще изненада мнозина. А малките тортички „Добуш“ освен с интересна история, впечатляват и с вкуса си.

  • 20

    В света на вкусната храна

    +

    В този епизод има френска следа. Стоян започва със салата от грах и бекон, която за французите е гарнитура. За основно приготвя забулени яйца с винен сос, известни с името „яйца по бургундски“. А на финала показва рецептата за фини лимонови трюфели.

Статии

Рецепти