Бон Апети

Салата от краставици и аспержи

01:04

Следващо излъчване

  1. Неделя, 16 май от 16:30

    Гръцки остров (Е09 - Сезон 05)

  2. Понеделник, 17 май от 00:00

    Храна за настроение (Е10 - Сезон 05)

  3. Понеделник, 17 май от 11:30

    Любимци на Балканите (Е11 - Сезон 05)

Описание

Лора и Стоян продължават да радват зрителите на 24KITCHEN със своите изпитани рецепти и добро настроение. Вдъхновени от кулинарните традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия Изток те ни въвличат в едно интересно и вълнуващо приключение. 

Клипове

Епизоди

  • 1

    По-различна класика

    +

    Пълнените чушки имат безброй варианти, но малцина знаят как се правят те във Велинград. За Лора и Стоян рецептата е истинско откритие и те са нетърпеливи да я споделят със зрителите. След това ще завиват сарми с интересна плънка, а за финала са оставили специалния десерт от ябълки и крем.

  • 2

    Всички ще се радват

    +

    Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.

  • 3

    Неделно угощение

    +

    Разточителни като за неделно угощение ще бъдат Лора и Стоян в този епизод. След като направят елегантната салата от краставици и аспержи, ще изпекат цяло пиле с бейби картофи и горчичен сос. И понеже угощение без торта не може, те ще покажат една лесна, но ефектна орехова торта с шипков мармалад.

  • 4

    Средиземноморски вкус

    +

    Вдъхновени от ароматите на Средиземноморието Лора и Стоян решават да направят богата пролетна салата. Тя ще си върви с пухкави чеснови хлебчета, а те пък – с провансалската маслинова паста тапенада. Специалната рецепта е за риба треска, която двамата този път правят e с интересна гарнитура.

  • 5

    Всичко се пече

    +

    Много зеленчуци, ядки, които се превръщат в нежен крем, и точните подправки – това е тайната на Лора и Стоян за вкусно ястие без животински продукти. За любимите на мнозина кюфтета водещите имат по-различна идея – да ги запекат с паста и доматен сос. А на финала ще покажат прочутият баски чийзкейк.

  • 6

    Храна, която създава спомени

    +

    Да приготвиш салата, която да се превърне в звездата на трапезата – това не е лесна задача. Лора и Стоян решават тя да е от паста орзо, пъстри зеленчуци и телешки суджук. После ще приготвят тиквички със сирене, a накрая, една рецепта ще върне Стоян в миналото му – тиганиците, които е ял като дете.

  • 7

    И за делник, и за празник

    +

    Лора и Стоян решават да приготвят супа в ярък цвят - това е безмесния вариант на борша. Специалната рецепта ще е свинското, което ще панират и ще поднесат със запечени чери домати. Стара италианска рецепта с интересна история ще е завършекът на епизода. Това са сладките кифлички с крем - маритоци.

  • 8

    Лежерна събота

    +

    Лора и Стоян ще покажат рецепти, с които да зарадваме близките си в една лежерна събота. Първо ще приготвят бърза салата от зеленолистни зеленчуци и малинов дресинг. След нея ще покажат как се прави съвършеното пържено пиле. А накрая – домашна рецепта за боровинкови мъфини, които се приготвят лесно.

  • 9

    Гръцки остров

    +

    Рецептите са вдъхновени от ястия, които Лора е опитвала на гръцкия остров Скопелос. Двамата със Стоян ще приготвят страхотен дип от овче сирене с печен лук и сусам, после ще направят прочутата гръцка мусака. Екмек кадаиф е сладкото им предложение, типично ориенталско и невероятно вкусно.

    Следващо излъчване
    Неделя, 16 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 10

    Храна за настроение

    +

    Лора и Стоян ще покажат бърза, вкусна и ефектна супа с червена леща. Патешките бутчета с кореноплодни и червено зеле ще са специалното предложение за деня. А козуначените кифлички, които водещите приготвят, са толкова вкусни, че на всеки му се иска да ги хапва през цялата година.

    Следващо излъчване
    Понеделник, 17 май от 00:00
    По 24Kitchen
  • 11

    Любимци на Балканите

    +

    Кулинарните традиции на Балканите се вплитат в менюто на Лора и Стоян днес. Първата рецепта е за питка с масло и самардала. Така обичания боб с наденица двамата приготвят по неочакван начин. А млякото с ориз изглежда неузнаваемо, подправено с мастикс, ухаещо на рози, и гарнирано с много шамфъстъци.

    Следващо излъчване
    Понеделник, 17 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Понеделник, 17 май от 16:35
    По 24Kitchen
  • 12

    Леки и различни ястия

    +

    Този епизод Лора и Стоян залагат на изненадата. Уж картофена супа, но с батати, вкусът е коренно различен. Ризото пък няма да е от ориз, а направено с карфиол. На външен вид не си личи, но отново вкусът е доста по-различен. А италианската панакота ще гарнират с крем от мандарини.

    Следващо излъчване
    Вторник, 18 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник, 18 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 13

    Приятелите идват

    +

    Лора и Стоян ще покажат на зрителите как да си приготвят неустоимо вкусни пилешки крилца с барбекю сос у дома. После набързо ще направят огретен от тиквички и кекс с шоколадова глазура – лесни рецепти с достъпни продукти, които всеки може да приготви.

    Следващо излъчване
    Сряда, 19 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда, 19 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 14

    Бъди готов за брънч

    +

    Три рецепти за съботно неделен брънч ще приготвят Лора и Стоян в този епизод. За начало – топли, зачервени банички, с апетитна плънка от разтопени сирена и ароматни гъби. Сандвич с пуешки бургер е второто им предложение, което ще е по-специално. После кухнята ще замирише на печиво с ябълки и канела.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 20 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 20 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 15

    Любими български рецепти

    +

    Почти във всеки български дом присъстват рецепти като пълнени картофи, запечени на фурна, яйца по панагюрски и любимия на всички пухкав тутманик. Идеята на Лора и Стоян е да покажат техните варианти на тези обичани рецепти.

    Следващо излъчване
    Петък, 21 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък, 21 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 16

    Малко по-така

    +

    Лора и Стоян ще покажат как да превърнем земната ябълка във вкусна супа. После ще оформят рула от свинско бонфиле, в които ще завият интересна плънка. Бретцел питки с моцарела е последната рецепта, която също има своите тънкости.

    Следващо излъчване
    Понеделник, 24 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Понеделник, 24 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 17

    Лек обяд или вечеря

    +

    Лора и Стоян ще предложат рецепти, подходящи за лек обяд или вечеря. Ще започнат с лесна и засищаща крем супа от грах, която ще гарнират с парченца пушена пъстърва. После ще приготвят доматената салата със специален мус от сирене. А за финал - банички, приготвени с кайма и зеленчуци.

    Следващо излъчване
    Вторник, 25 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник, 25 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 18

    Ресторантът ще е вкъщи

    +

    Понякога ни се иска, когато каним гости, те да се чувстват в дома ни като в някой добър ресторант. Лора и Стоян дават именно такива идеи. Изискана салата с рукола, чушки и червен боб, после – пилешко филе със сос „Гастрик“ и пюре от грах, а на финала специални палачинки с шоколадов маскарпоне мус.

    Следващо излъчване
    Сряда, 26 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда, 26 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 19

    Всички около масата

    +

    Лора и Стоян са подбрали рецепти, които ще накарат всички да се съберат около масата. Плосък хляб с пушен бекон и лук е нещо, на което никой не може да устои. Следва свинско бонфиле с боб „софенка“, което е специалната рецепта. И вкусни морковени къпкейкове ще има, които се приготвят бързо.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 27 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 27 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 20

    Вкусът на дома

    +

    Менюто за деня започва с нетрадиционна салата от перлен ечемик, нар и спанак. След това Лора и Стоян ще покажат истинската домашна кухня в цялото ѝ великолепие – богат гратен с наденица и сирена. А шоколадовия кекс ще залеят с глазура от шоколадов карамел, за да стане още по-красив и вкусен.

    Следващо излъчване
    Петък, 28 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък, 28 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 21

    С полъх от Изток

    +

    Вдъхновени от кулинарните традиции на Изтока, Лора и Стоян ще приготвят салата „Фатуш“ с репички, спанак и халуми. След това ще направят телешки кюфтета с хумус и прочутия десерт Кодрит кадир, който ще обогатят с карамелизирани банани.

    Следващо излъчване
    Понеделник, 31 май от 11:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Понеделник, 31 май от 16:30
    По 24Kitchen
  • 22

    Без месо

    +

    Какво ще сготвят Лора и Стоян, ако решат да се хранят без месо? Отговорите на въпроса са в този епизод. Специални кюфтета от извара с доматена салца, славянки гювеч, с продукти, които се намират под ръка, и златисти, хрупкави гофрети с тиква.

  • 23

    Любими домашни рецепти

    +

    Когато говорим за любими домашни рецепти, всеки човек разбира различни неща. За Стоян това е вкусната рибена чорба с много видове риба в нея. За Лора – пилешко с картофи и горчичен сос. Но и двамата обожават млечната баница, която е спомен от детството. Точно това ще покажат водещите в епизода.

  • 24

    Следобеден чай

    +

    Изкуството на чаеното парти – на него ще се посветят Лора и Стоян в този епизод. Те ще разкажат за традицията „английския следобеден чай“ и ще дадат много сладки и солени идеи за чаеното парти.

  • 25

    Ден за принцеси

    +

    Принцесите ще бъдат вдъхновението на Лора и Стоян днес. Както тиквата се превръща в каляска в приказката за Пепеляшка, така те ще я превърнат в чуден хумус. Патешко магре с портокалов сос е рецепта, вдъхновена от „Красавицата и звярът“, а сладкият финал ще е посветен на Рапунцел – празничната торта.

Статии

Рецепти