Бон Апети

Кабули пилаф

01:04

Следващо излъчване

  1. Петък 19 август от 11:30

    Неделно угощение (Е03 - Сезон 05)

  2. Петък 19 август от 16:25

    Неделно угощение (Е03 - Сезон 05)

  3. Събота 20 август от 00:00

    Неделно угощение (Е03 - Сезон 05)

Описание

Лора и Стоян продължават да радват зрителите с добро настроение и своите изпитани рецепти, вдъхновени от кулинарните традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия Изток. Във всеки епизод има една бърза рецепта, една приготвена с достъпни продукти и по една рецепта, подходяща за специален повод.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Българските планини

    +

    Когато двама готвачи са едновременно с това и запалени планинари, не е учудващо, че в тефтерите им с рецепти попадат ястия с „планински“ имена. Те ще приготвят известния родопски пататник, легендарните „странджанки“ и сладки пасти, кръстени на планината Витоша.

  • 2

    Нещо зелено, нещо традиционно и нещо въздушно

    +

    В този епизод Лора и Стоян ще направят интересна разядка от грах, която става бързо. Затова основното ще е по-специално – руло от свинско върху юфка, а на финала ще покажат апетитни кифлички с малини.

  • 3

    По нашенски

    +

    Рецептите от българската кухня винаги са заемали специално място в сърцата на Лора и Стоян. Двамата готвачи ще покажат на зрителите свои любими рецепти, приготвени по интересен начин – питка с шарена сол, вариация на тема агнешко магданозлия и малеби с ягодов сос.

  • 4

    Този син, син Дунав

    +

    Ястия с непознати имена, интересни истории и вкусове, които всички обичат – това са намислили да покажат Лора и Стоян в този епизод. Зрителите ще видят словашки халушки, виенския вариант на гулаша и най-известната унгарска торта – Шомлой галушка.

  • 5

    Море и земя

    +

    Как да направим любимата зелева салата малко по-така – точно това ще покажат Лора и Стоян, а след това ще преминат към засищащата супа чаудър със сьомга и бекон и специалната ягодова торта.

  • 6

    Френско бистро

    +

    Като за начало Лора и Стоян ще дадат страхотна идея за мини киш или малки вкусни хапки от тесто и плънка с най-различни кулинарни приложения. Основното ще е специално – печен заек, а финалът – шоколадов мус с малини.

  • 7

    Пролетни рецепти

    +

    За всички, които обичат сами да приготвят хляба си, Лора и Стоян ще дадат по-здравословен вариант с брашно от лимец и много орехи. Ще има и бърза разядка – катък с вкус на тиквички, а финалът ще е направо празничен – агнешки котлети с картофи „Дофиноа“.

  • 8

    Бърза домашна кухня

    +

    Уютът и очарованието на домашната кухня са нещо, което всички обичат, затова Лора и Стоян са решили да покажат три познати рецепти по един по-интересен начин. Зрителите ще видят бърз вариант на хрупкава туршия, поднесена върху пюре от боб, винен кебап и вкусна бисквитена торта с цитрусов крем.

  • 9

    С полъх на море

    +

    В този епизод Лора и Стоян отново ще предложат интересен прочит на добре познати рецепти. Вместо картофено пюре – страхотен дип от картофи с каперси. Скумрията ще легне върху канапе от боб с бекон, а в кейка ще има много лимони – за свежест и аромат.

  • 10

    Забравени, но много вкусни

    +

    Любими рецепти от българската кухня отново са вдъхновили Лора и Стоян, които ще покажат на зрителите как се прави къпана баница с домашно приготвени кори. Те ще направят и известното северняшко ястие „Пиле лютика“, а на финала – нещо като мини торти „Гараш“.

  • 11

    Ориент експрес

    +

    Рулца от патладжани с апетитна плънка, потънали в доматен сос – това е специалната рецепта, която водещите на „Бон Апети“ са намислили да покажат. След това ще предложат лесна рецепта за содени питки и бързо основно, което идва от турската кухня – менемен.

  • 12

    Детско парти

    +

    В този епизод Лора и Стоян са си поставили задачата да приготвят рецепти, любими и на децата, и на техните родители. Те се спират на пица със салата, апетитни „пуканки“ от пилешко месо и брауни с вишни. Накрая всички са доволни.

  • 13

    За мераклии

    +

    Лора и Стоян ще поощрят зрителите сами да приготвят корите от лимец за домашните банички. Основното ще е наистина специално – бавно готвени телешки бузи. А традиционният крем карамел ще обогатят с ягоди.

  • 14

    Под дебела сянка

    +

    Свежа салата с пушена пъстърва и сирена, която изглежда като от менюто на някой изискан ресторант ще покажат Лора и Стоян. След тази специална рецепта ще направят нещо бързо – свински късчета с лук и трахана. А лесната рецепта са катмите, които могат да се поднесат и в сладък, и в солен вариант.

  • 15

    Когато искаме да впечатлим

    +

    Салата в която акцентът са малки симпатични бобени кюфтенца – това е първата рецепта, която кулинарното дуо ще представи в този епизод. След това ще покажат хитър начин, по който да направим пилешки гърди сочни и много апетитни. Десертът ще е любимият им чийзкейк с лайм.

  • 16

    Лек и ефирен

    +

    Лора и Стоян установяват, че напоследък много по-често правят гаспачо, отколкото топла доматена супа, затова набързо ще покажат един много апетитен неин вариант. После идва ред на хрупкави крокети от пуешко месо, поднесени с къри сос, а десертът ще е по-специален – с маскарпоне и праскови.

  • 17

    От градината

    +

    Забавната страна на кулинарията ще е тема на разговор между Лора и Стоян, докато приготвят пъстрата салата с лимец, боба с ароматни манатарки и невидимия ябълков сладкиш.

  • 18

    Хем познато, хем различно

    +

    Лора и Стоян импровизират с обикновени, но много вкусни ястия. Вместо спанак с ориз, те правят паста, която прилича на ориз, със спанак и сирене. После – смес за домашни наденички салсиче, която направо слагат в тигана с най-различни зеленчуци. Накрая – добре познатото реване, но със сироп от бъз.

  • 19

    Зелено, свежо и хрупкаво

    +

    За повечето хора зеленият боб се прави най-често на яхния. Лора и Стоян показват как да приготвим този великолепен продукт по по-модерен и интересен начин. Следва рецептата за пищна и цветна паеля, която впечатлява с вкуса си, а на финала водещите правят неустоими орехови сладки, слепени с крем кафе

  • 20

    Афганистанска кухня

    +

    В този специален епизод гостува афганистанката Сара Фаизи - бежанка, намерила в България своята втора родина. Тя ще разкаже на Лора и Стоян за любовта си към готвенето и тримата заедно ще направят нейните любими афганистански ястия: салата, кабули пилаф и шоле зард – нещо като оризов пудинг с шафран

Статии

Рецепти