1. Разполовете ябълките и ги почистете от семките. Подредете ги в тава и ги поръсете с кафявата захар. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Залейте с брендито и поръсете ваниловата захар. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути.

2. За бадемовите трохи в блендер смесете брашното, бадемите, нарязаното на кубчета масло и захарта. Смелете.

3. Получените трохи изсипете в тава с незалепващо покритие и печете в загрята на 180 градуса до златисто –10-15 минути. Бъркайте периодично.

4. Смесете пудинга със захарта и 4 с.л. от млякото, разбъркайте. Останалото мляко загрейте в касерола. Щом се сгорещи, добавете пудинга и гответе на слаб огън, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

5. Извадете готовите ябълки в съд за сервиране. Залейте ги с течността от печенето. Изсипете пудинга върху ябълките. Оставете да се охлади. При сервиране поръсете с ароматните трохи.

Продукти

  • 4 ябълки „Грени Смит“
  • 100 г кафява захар „Мусковадо“
  • 100 мл бренди
  • 100 г краве масло
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • За бадемовите трохи:
  • 100 г брашно
  • 50 г краве масло
  • 25 г захар
  • 30 г бадеми
  • За пудинга:
  • 1 пакетче пудинг "Крем Брюле"
  • 500 мл прясно мляко
  • 40 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички