Печени ябълки с пудинг крем брюле
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разполовете ябълките и ги почистете от семките. Подредете ги в тава и ги поръсете с кафявата захар. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Залейте с брендито и поръсете ваниловата захар. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути.
2. За бадемовите трохи в блендер смесете брашното, бадемите, нарязаното на кубчета масло и захарта. Смелете.
3. Получените трохи изсипете в тава с незалепващо покритие и печете в загрята на 180 градуса до златисто –10-15 минути. Бъркайте периодично.
4. Смесете пудинга със захарта и 4 с.л. от млякото, разбъркайте. Останалото мляко загрейте в касерола. Щом се сгорещи, добавете пудинга и гответе на слаб огън, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
5. Извадете готовите ябълки в съд за сервиране. Залейте ги с течността от печенето. Изсипете пудинга върху ябълките. Оставете да се охлади. При сервиране поръсете с ароматните трохи.
Продукти
- 4 ябълки „Грени Смит“
- 100 г кафява захар „Мусковадо“
- 100 мл бренди
- 100 г краве масло
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- За бадемовите трохи:
- 100 г брашно
- 50 г краве масло
- 25 г захар
- 30 г бадеми
- За пудинга:
- 1 пакетче пудинг "Крем Брюле"
- 500 мл прясно мляко
- 40 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска