Въздушен лимонов кекс
Рецепта от: Стоян и Лора
- Разбийте яйцата със захарта. При непрекъснато разбиване добавете разтопеното масло.
- Прибавете нишестето, есенцията, бакпулвера и настърганата кора от лимон. Разбийте внимателно на ниски обороти.
- Изсипете във форма за печене с махащо се дъно и дупка по средата, намазана с масло и поръсена а брашно.
- Печете в загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
- Извадете кекса. Охладете го и го напръскайте със разтопен на водна баня бял шоколад и поръсете с накълцани орехи.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 4 яйца
- 200 г захар
- 140 г краве масло
- 200 г царевично нишесте с аромат на лимон
- 1 бакпулвер
- 1 с.л. есенция лимон
- кората от 1 лимон
- 100 г бял шоколад
- 50 г печени орехи
- масло и брашно за формата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска