Дип със сирена и артишок
Рецепта от: Стоян и Лора
- В тиган налейте зехтина, загрейте и добавете спанака. Гответе на силен огън за кратко, посолете и дръпнете от котлона. Охладете. Ако пусне повече вода, прецедете.
- Нарежете на ситно артишока, накълцайте чесъна, дивия лук и магданоза. Счукайте орехите в хаванче. Настържете сиренето чедър. Спанака също нарежете на ситно.
- В купа смесете настъргания чедър, спанака, артишока, чесъна, дивия лук, магданоза и орехите. Добавете крем сиренето и разбъркайте. Поръсете с микса от подправки. Оставете в хладилник за час.
- Сервирайте разядката с филийки препечена багета.
Съвет:
В микса от подправки има розмарин, мащерка, естрагон, чубрица, босилек, червен пипер, розов пипер, сол.
Продукти
- 200 г крем сирене
- 150 г сирене „Чедър“
- 250 г артишок от буркан
- 50 г бейби спанак
- 1 скилидка чесън
- 50 г орехи
- 1/2 връзка див лук
- 5-6 стръка магданоз
- 30 мл зехтин
- микс от подправки
- 1 багета за сервиране
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби