1. В тиган налейте зехтина, загрейте и добавете спанака. Гответе на силен огън за кратко, посолете и дръпнете от котлона. Охладете. Ако пусне повече вода, прецедете.
  2. Нарежете на ситно артишока, накълцайте чесъна, дивия лук и магданоза. Счукайте орехите в хаванче. Настържете сиренето чедър. Спанака също нарежете на ситно.
  3. В купа смесете настъргания чедър, спанака, артишока, чесъна, дивия лук, магданоза и орехите. Добавете крем сиренето и разбъркайте. Поръсете с микса от подправки. Оставете в хладилник за час.
  4. Сервирайте разядката с филийки препечена багета.

Съвет:

В микса от подправки има розмарин, мащерка, естрагон, чубрица, босилек, червен пипер, розов пипер, сол.

 

Продукти

  • 200 г крем сирене
  • 150 г сирене „Чедър“
  • 250 г артишок от буркан
  • 50 г бейби спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г орехи
  • 1/2 връзка див лук
  • 5-6 стръка магданоз
  • 30 мл зехтин
  • микс от подправки
  • 1 багета за сервиране
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички