Салата от зелен фасул с лимонов дресинг
Рецепта от: Стоян и Лора
- Оставете зеления фасул на стайна температура да се размрази, след това го сварете в подсолена вода. Трябва да омекне, но все пак да остане леко хрупкав в средата. Извадете го и го потопете във вода с лед, за да спре процесът на готвене. След това отцедете много добре и подсушете.
- Нарежете репичките на много тънки шайби с помощта на ренде тип мандолина. Сложете ги в купа със студена вода - така се огъват леко и стават по-хрупкави.
- За дресинга в купа смесете настърганата кора от половин лайм и половин лимон. Изстискайте и сок от лимон и лайм - по 1-2 супени лъжици, или на вкус. Прибавете горчицата, оцета, зехтина и разбъркайте много добре. Накрая добавете накълцаните мента, пресен лук и босилек. Опитайте и посолете на вкус. По желание може да добавите и щипка захар.
- Залейте зеления фасул и репичките с дресинга и разбъркайте. Поднесете салатата с натрошено сирене.
Съвет:
Оставете салатата в хладилник за час, преди сервиране, след което поръсете със сиренето.
Продукти
- 500 г замразен зелен фасул
- 2 връзки репички
- 200 г сирене „Фета“
- 1 лимон
- 1 лайм
- 2 стръка босилек
- 2 стръка мента
- 2 стръка пресен лук
- 1 с.л. ретро горчица
- 30 мл червен винен оцет
- 60 мл студено пресован зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата
Рецепти Божана Кацарова
Зелена салата с гъби и топчета от качамак