1. Оставете зеления фасул на стайна температура да се размрази, след това го сварете в подсолена вода. Трябва да омекне, но все пак да остане леко хрупкав в средата. Извадете го и го потопете във вода с лед, за да спре процесът на готвене. След това отцедете много добре и подсушете.
  2. Нарежете репичките на много тънки шайби с помощта на ренде тип мандолина. Сложете ги в купа със студена вода - така се огъват леко и стават по-хрупкави.
  3. За дресинга в купа смесете настърганата кора от половин лайм и половин лимон. Изстискайте и сок от лимон и лайм - по 1-2 супени лъжици, или на вкус. Прибавете горчицата, оцета, зехтина и разбъркайте много добре. Накрая добавете накълцаните мента, пресен лук и босилек. Опитайте и посолете на вкус. По желание може да добавите и щипка захар.
  4. Залейте зеления фасул и репичките с дресинга и разбъркайте. Поднесете салатата с натрошено сирене.

Съвет:

Оставете салатата в хладилник за час, преди сервиране, след което поръсете със сиренето.

Продукти

  • 500 г замразен зелен фасул
  • 2 връзки репички
  • 200 г сирене „Фета“
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 2 стръка босилек
  • 2 стръка мента
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. ретро горчица
  • 30 мл червен винен оцет
  • 60 мл студено пресован зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички