Вкусни хрупкави брускети от хляб с квас, овкусени със зехтин, балсамов оцет и чесън и гарнирани с печени чери домати и прясно сирене.

Продукти

  • 1 хляб с квас
  • 500 г микс от чери домати
  • 200 г прясно краве сирене
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 50 мл зехтин + за поливане на хляба
  • 20–30 мл тъмен балсамов оцет
  • пресен босилек за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете хляба на филийки. Полейте ги със зехтин от едната страна, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене с намазнената страна надолу и ги полейте със зехтин и от другата страна.
  • 2. Сложете чери доматите в тава, полейте ги с балсамовия оцет и зехтина. Прибавете стръковете мащерка, сол на вкус и нарязаните на едро 3 скилидки чесън.
  • 3. Запечете доматите и хляба едновременно в загрята на 220 градуса фурна. На хляба ще са му нужни около 8 минути, като на 5 минута трябва да обърнете филийките. На чери доматите ще им трябват още поне 4–5 минути, или докато се спукат.
  • 4. Натрийте запечените филии с разрязана скилидка чесън.
  • 5. Сервирайте ги като гарнирате с леко намачканите чери домати, парченца сирене, нарязан босилек, малко от соса от печеното на доматите и прясно смлян черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички