Брускети с печени домати и прясно сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Вкусни хрупкави брускети от хляб с квас, овкусени със зехтин, балсамов оцет и чесън и гарнирани с печени чери домати и прясно сирене.
Продукти
- 1 хляб с квас
- 500 г микс от чери домати
- 200 г прясно краве сирене
- 4 скилидки чесън
- 2 стръка мащерка
- 50 мл зехтин + за поливане на хляба
- 20–30 мл тъмен балсамов оцет
- пресен босилек за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете хляба на филийки. Полейте ги със зехтин от едната страна, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене с намазнената страна надолу и ги полейте със зехтин и от другата страна.
- 2. Сложете чери доматите в тава, полейте ги с балсамовия оцет и зехтина. Прибавете стръковете мащерка, сол на вкус и нарязаните на едро 3 скилидки чесън.
- 3. Запечете доматите и хляба едновременно в загрята на 220 градуса фурна. На хляба ще са му нужни около 8 минути, като на 5 минута трябва да обърнете филийките. На чери доматите ще им трябват още поне 4–5 минути, или докато се спукат.
- 4. Натрийте запечените филии с разрязана скилидка чесън.
- 5. Сервирайте ги като гарнирате с леко намачканите чери домати, парченца сирене, нарязан босилек, малко от соса от печеното на доматите и прясно смлян черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб