Предаване: Бон АпетиГледайте в: Събота, 30 май, 00:00 | Събота, 30 май, 11:30

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата. Направете прорези по тялото. Подсушете я, сложете я в тава, застлана с хартия за печене.

2. Залейте я със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и поръсете с наситнен чесън и листенца мащерка. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.

3. Нарежете на едро лука и магданоза. В купата на блендера налейте зехтина и оцета, прибавете чесъна, магданоза, чилито, черен пипер на вкус, лука, ригана и солта. Пюрирайте. Налейте и малко вода, за се смелят по-лесно продуктите.

4. Поднесете рибата със соса.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

4 пъстърви

2 скилидки чесън

2 стръка мащерка

50 мл студено пресован зехтин

сол и черен пипер на вкус

 

За соса:

2 стръка пресен лук

1/2 връзка магданоз

1 скилидка чесън

30 мл студено пресован зехтин

20 мл червен винен оцет

1 щипка сухо чили

1/2 ч.л. сол

1 щипка сух риган

черен пипер на вкус

Свързани рецепти