Пъстърва на фурна със сос "Чимичури"
Рецепта от: Стоян и Лора
Пъстървата се пече цяла, овкусена със зехтин, чесън и мащерка. Поднася се с пюриран сос от лук, чесън, магданоз, оцет и лют пипер.
Продукти
- 4 пъстърви
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка мащерка
- 50 мл студено пресован зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 2 стръка пресен лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1 скилидка чесън
- 30 мл студено пресован зехтин
- 20 мл червен винен оцет
- 1 щипка сухо чили
- 1/2 ч.л. сол
- 1 щипка сух риган
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете рибата. Направете прорези по тялото. Подсушете я, сложете я в тава, застлана с хартия за печене.
- 2. Залейте я със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и поръсете с наситнен чесън и листенца мащерка. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.
- 3. Нарежете на едро лука и магданоза. В купата на блендера налейте зехтина и оцета, прибавете чесъна, магданоза, чилито, черен пипер на вкус, лука, ригана и солта. Пюрирайте. Налейте и малко вода, за да се смелят по-лесно продуктите.
- 4. Поднесете рибата със соса.
- *Печете във фурна с включен вентилатор.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Люк Нгуен
Сом "Том ям"
Рецепти Стоян и Лора
Сьомгова пъстърва с лимонов сос
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол