Предаване: Бон АпетиГледайте в: Неделя, 27 септември от 03:30 | Неделя, 27 септември от 03:55

Начин на приготвяне:

  1. Бланширайте зеления фасул за 1–2 минути във вряща подсолена вода. След това го извадете и охладете под течаща студена вода.
  2. Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Поръсете с щипка сол. Оставете да престои 15 минути и ги отцедете.
  3. Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина.
  4. Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
  5. Сварете яйцата и ги обелете. Репичките нарежете на лодки.
  6. Смесете зеления фасул с лука и чесъна, репичките и спанака. Залейте салатата с дресинга, овкусете се сол и черен пипер и разбъркайте. Сервирайте с разполовените яйца.

Продукти

500 г замразен зелен фасул

1/2 връзка репички

50 г бейби спанак

8 пъдпъдъчи яйца

20 г каперси

50 мл зехтин „Екстра върджин“

1 глава лук шалот

1 скилидка чесън

1/4 връзка магданоз

4 с.л. червен винен оцет

1 с.л. дижонска горчица

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти