Хотдог „Чорипан“
Рецепта от: Стоян и Лора
Да поговорим за удоволствието да отхапете топъл хотдог, за който сте приготвили сами питките и сосовете. Непременно опитайте, а и ще ви остане тесто за питки за бургери, което може да замразите.
Продукти
- 6 наденици (франфуртер или др.)
- 150 г бекон (слайс)
- 1 малка глава лук
- 1 зелена чушка
- 1 домат
- масло за мазане на плочата
- За питките:
- 600 г брашно (+ за поръсване на плота)
- 75 г сухо мляко
- 2 1/2 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 130 мл прясно мляко
- 130 мл вода
- 2 яйца + 1 за мазане
- 50 г краве масло
- За соса „Чимичури“:
- 1/2 връзка пресен лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 връзка кориандър
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. сух риган
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чили на люспи
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. червен винен оцет
- 100 мл зехтин
- За майонезения сос:
- 3–4 с.л. майонеза
- 3 с.л. барбекю сос
- 3 с.л. кетчуп
Начин на приготвяне:
- 1. За хлебчетата разбъркайте заедно брашното, сухото мляко, маята, солта и захарта. Направете кладенче.
- 2. Прибавете леко затоплените мляко и вода, чукнете яйцата.
- 3. Замесете меко и гладко тесто, като добавяте малко по малко маслото. Оставете го да втаса.
- 4. Разделете тестото на 12 парчета. Половината от тях оформете на питки за хотдог, другите на питки за бургер. Подредете ги в тава.
- 5. Разбийте яйцето за мазане и намажете питките. Печете на 180 градуса за около 20 минути.
- 6. За майонезения сос смесете майонезата, барбекю соса и кетчупа.
- 7. За соса „Чимичури“ смесете в чопър или блендер пресния лук, чесъна, ригана, черния пипер, сол, чилито, червения пипер, оцета, зехтина и листата от магданоза и кориандъра. Смелете.
- 8. Лука, чушката и домата нарежете на ситни кубчета.
- 9. Запечете хлебчетата, надениците и бекона на плоча, намазана добре с масло.
- 10. Във всяка разрязана леко през средата питка сложете от соса за бургери, после наденица, бекон, зеленчуци, сос „Чимичури“ и накрая пак сос за бургери.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб
Рецепти Люк Нгуен
Сладък хляб "Баба"