Да поговорим за удоволствието да отхапете топъл хотдог, за който сте приготвили сами питките и сосовете. Непременно опитайте, а и ще ви остане тесто за питки за бургери, което може да замразите.

Продукти

  • 6 наденици (франфуртер или др.)
  • 150 г бекон (слайс)
  • 1 малка глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 домат
  • масло за мазане на плочата
  • За питките:
  • 600 г брашно (+ за поръсване на плота)
  • 75 г сухо мляко
  • 2 1/2 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 130 мл прясно мляко
  • 130 мл вода
  • 2 яйца + 1 за мазане
  • 50 г краве масло
  • За соса „Чимичури“:
  • 1/2 връзка пресен лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка кориандър
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. чили на люспи
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 100 мл зехтин
  • За майонезения сос:
  • 3–4 с.л. майонеза
  • 3 с.л. барбекю сос
  • 3 с.л. кетчуп

Начин на приготвяне:

  • 1. За хлебчетата разбъркайте заедно брашното, сухото мляко, маята, солта и захарта. Направете кладенче.
  • 2. Прибавете леко затоплените мляко и вода, чукнете яйцата.
  • 3. Замесете меко и гладко тесто, като добавяте малко по малко маслото. Оставете го да втаса.
  • 4. Разделете тестото на 12 парчета. Половината от тях оформете на питки за хотдог, другите на питки за бургер. Подредете ги в тава.
  • 5. Разбийте яйцето за мазане и намажете питките. Печете на 180 градуса за около 20 минути.
  • 6. За майонезения сос смесете майонезата, барбекю соса и кетчупа.
  • 7. За соса „Чимичури“ смесете в чопър или блендер пресния лук, чесъна, ригана, черния пипер, сол, чилито, червения пипер, оцета, зехтина и листата от магданоза и кориандъра. Смелете.
  • 8. Лука, чушката и домата нарежете на ситни кубчета.
  • 9. Запечете хлебчетата, надениците и бекона на плоча, намазана добре с масло.
  • 10. Във всяка разрязана леко през средата питка сложете от соса за бургери, после наденица, бекон, зеленчуци, сос „Чимичури“ и накрая пак сос за бургери.

Свързани рецепти

Виж всички