1. Обелете и настържете картофите на фино ренде. Изстискайте ги с ръце от водата.

2. Добавете брашното, яйцата и солта и разбъркайте, колкото да стане хомогенна сместа, без да прекалявате.

3. Сложете тестото върху добре набрашнена повърхност и го нарежете на много малки кубчета.

4. Сварете ньоките в подсолена вода на няколко порции. Щом изплуват на повърхността, са готови. Извадете ги с решетъчна лъжица.

5. Загрейте маслото в съд с незалепващо покритие и ги запържете до златисто. Прибавете и натрошеното сирене.

6. Нарежете бекона на кубчета и го сложете в студен тиган. Поставете го на котлона и бавно загрейте.

7. Сервирайте халушките със запържения бекон и нарязан на ситно див лук.

Продукти

  • 1 кг картофи
  • 400 г брашно
  • 2 яйца
  • 1–2 ч.л. сол
  • 50 г краве масло
  • 100 г сурово пушен бекон
  • 200 г краве саламурено сирене
  • 1/4 връзка див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички