Халушки
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете и настържете картофите на фино ренде. Изстискайте ги с ръце от водата.
2. Добавете брашното, яйцата и солта и разбъркайте, колкото да стане хомогенна сместа, без да прекалявате.
3. Сложете тестото върху добре набрашнена повърхност и го нарежете на много малки кубчета.
4. Сварете ньоките в подсолена вода на няколко порции. Щом изплуват на повърхността, са готови. Извадете ги с решетъчна лъжица.
5. Загрейте маслото в съд с незалепващо покритие и ги запържете до златисто. Прибавете и натрошеното сирене.
6. Нарежете бекона на кубчета и го сложете в студен тиган. Поставете го на котлона и бавно загрейте.
7. Сервирайте халушките със запържения бекон и нарязан на ситно див лук.
Продукти
- 1 кг картофи
- 400 г брашно
- 2 яйца
- 1–2 ч.л. сол
- 50 г краве масло
- 100 г сурово пушен бекон
- 200 г краве саламурено сирене
- 1/4 връзка див лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал