Кабули пилаф
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие.
2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза.
3. Морковите обелете и нарежете на дълги ивици. Накиснете бадемите във вода и ги обелете.
4. Загрейте олиото в дълбок съд. Първо запържете месото и добавете лука към него, оставете го да се запържи и той. Налейте 1 л вода, подправете с гарам масала, след това посолете.
5. Оризът се измива добре и се сипва в тенджерата. Готви се 20 минути под капак. Добавят се още около 200 мл вода.
6. Прибавят се нарязаните моркови и стафидите. Похлупва се. Готви се още 10 минути под капак, който е облечен с кърпа, за да поема влагата и да стане пръхкав оризът.
7. Сервирайте пилафа с бадеми и шамфъстъци.
Продукти
- 1 кг ориз басмати
- 1 цяло пиле (жълто)
- 500 г моркови
- 1 глава лук
- 1 с.л. „Гарам масала“
- 1 с.л. сол
- 200 мл олио
- 200 г стафиди
- бадеми и шамфъстъци за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото