1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие.

2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза.

3. Морковите обелете и нарежете на дълги ивици. Накиснете бадемите във вода и ги обелете.

4. Загрейте олиото в дълбок съд. Първо запържете месото и добавете лука към него, оставете го да се запържи и той. Налейте 1 л вода, подправете с гарам масала, след това посолете.

5. Оризът се измива добре и се сипва в тенджерата. Готви се 20 минути под капак. Добавят се още около 200 мл вода.

6. Прибавят се нарязаните моркови и стафидите. Похлупва се. Готви се още 10 минути под капак, който е облечен с кърпа, за да поема влагата и да стане пръхкав оризът.

7. Сервирайте пилафа с бадеми и шамфъстъци.

Продукти

  • 1 кг ориз басмати
  • 1 цяло пиле (жълто)
  • 500 г моркови
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. „Гарам масала“
  • 1 с.л. сол
  • 200 мл олио
  • 200 г стафиди
  • бадеми и шамфъстъци за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички