Морковени къпкейкове
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Настържете морковите и ги смесете с накълцаните орехи. Добавете брашното, захарта, бакпулвера, солта и канелата.
2. Разбийте яйцата, добавете олиото и отново разбийте. Сипете към останалите съставки и разбъркайте до хомогенизиране.
3. Разпределете сместа във форма за мъфини с хартийки в тях. Печете в загрята на 170 градуса фурна за 25 минути. Охладете.
4. Пресейте пудрата захар и я смесете с крем сиренето и настърганата портокаловата кора.
5. Разбийте млякото с крема ванилия с миксер. Смесете с крем сиренето и разбъркайте.
6. Сложете сместа в пош и разпределете върху изпечените кейкчета. Поръсете с половинки орехи.
Продукти
- 500 г моркови
- 250 г брашно
- 200 г захар
- 50 г орехи
- 10 г бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 3 яйца
- 100 мл олио
- 1 щипка сол
- За крема:
- 200 г крем сирене
- 50 г пудра захар
- 400 мл прясно мляко
- 1 пакетче крем ванилия
- кората от 1 портокал
- орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни