Зеленчуков борш
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете лука, чесъна, целината и морковите на кубчета.
2. Обелете цвеклото и го нареже на кубчета, а зелето – на ивички.
3. В тенджера сгорещете зехтина и запържете лука, морковите, целината и чесъна за 1-2 минути.
4. Прибавете семената ким, дафиновия лист, доматите от консерва и налейте 1,5 л вода. Сложете цвеклото и зелето, посолете. Прибавете и обеления и нарязан на кубчета картоф. Посолете и похлупете. Гответе на слаб огън 45 минути.
5. В купа разбъркайте заквасената сметана с хряна, сол на вкус и наситнените копър и див лук.
6. Сервирайте горещата супа с овкусената сметаната.
Продукти
- 600 г червено цвекло
- 200 г бяло зеле
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка стеблена целина
- 2 моркова
- 400 г домати на кубчета от консерва
- 1 картоф
- 1 ч.л. ким
- 1 дафинов лист
- 4 с.л. зехтин
- сол на вкус
- За гарниране:
- 200 г заквасена сметана
- 1 с.л. хрян от буркан
- 1/2 връзка копър
- 1/2 връзка див лук
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди