1. Почистете и нарежете лука, чесъна, целината и морковите на кубчета.

2. Обелете цвеклото и го нареже на кубчета, а зелето – на ивички.

3. В тенджера сгорещете зехтина и запържете лука, морковите, целината и чесъна за 1-2 минути.

4. Прибавете семената ким, дафиновия лист, доматите от консерва и налейте 1,5 л вода. Сложете цвеклото и зелето, посолете. Прибавете и обеления и нарязан на кубчета картоф. Посолете и похлупете. Гответе на слаб огън 45 минути.

5. В купа разбъркайте заквасената сметана с хряна, сол на вкус и наситнените копър и див лук.

6. Сервирайте горещата супа с овкусената сметаната.

 

Продукти

  • 600 г червено цвекло
  • 200 г бяло зеле
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка стеблена целина
  • 2 моркова
  • 400 г домати на кубчета от консерва
  • 1 картоф
  • 1 ч.л. ким
  • 1 дафинов лист
  • 4 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • За гарниране:
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 с.л. хрян от буркан
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка див лук
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички