Супа от грах с поширани яйца
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете лука и праза на ситно и ги запържете в маслото. Поръсете с червен пипер и добавете бульона. Гответе докато зеленчуците омекнат.
2. Добавете граха и гответе още 5-10 минути. Дръпнете супата от огъня и я пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете сок от лайм. Разбъркайте.
3. За пошираните яйца загрейте вода в тенджера и малко преди тя да заври намалете силата на огъня. Добавете оцета и пуснете едно яйце. Оставете го във водата 3 минути. Повторете същото с останалите яйца.
4. Сервирайте крем-супа от грах в дълбоки чинии. Отгоре поставете по едно поширано яйце. Поръсете с нарязан на ситно копър.
Продукти
- 500 г замразен грах
- 2 стръка праз
- 1 глава лук
- 4 яйца
- 1 с.л. винен оцет
- 1200 мл пилешки бульон
- 2 с.л. масло
- 0.5 лайм
- сок
- 0.25 ч.л. червен пипер
- 0.25 връзка копър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/