1. Нарежете лука и праза на ситно и ги запържете в маслото. Поръсете с червен пипер и добавете бульона. Гответе докато зеленчуците омекнат.
2. Добавете граха и гответе още 5-10 минути. Дръпнете супата от огъня и я пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете сок от лайм. Разбъркайте.
3. За пошираните яйца загрейте вода в тенджера и малко преди тя да заври намалете силата на огъня. Добавете оцета и пуснете едно яйце. Оставете го във водата 3 минути. Повторете същото с останалите яйца.
4. Сервирайте крем-супа от грах в дълбоки чинии. Отгоре поставете по едно поширано яйце. Поръсете с нарязан на ситно копър.

Продукти

  • 500 г замразен грах
  • 2 стръка праз
  • 1 глава лук
  • 4 яйца
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1200 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. масло
  • 0.5 лайм
  • сок
  • 0.25 ч.л. червен пипер
  • 0.25 връзка копър
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички