Пай с мляко и ориз
Рецепта от: Стоян и Лора
Основата за този пай е от точени кори, намазани с масло и подредени една върху друга. А пълнежът е от разварен ориз в прясно мляко, захар и яйца. Паят се сервира охладен, след като се изпече.
Продукти
- 5 листа точени кори
- 60 г краве масло
- 250 г бисерен ориз
- 1,5 л прясно мляко
- 250 г захар
- 6 яйца
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Кипнете 500 мл вода с щипка сол, добавете ориза. Гответе, докато оризът абсорбира водата.
- 2. Кипнете млякото със захарта. Добавете ориза. Гответе на слаб огън 10–15 минути и оставете леко да се охлади.
- 3. Разбийте яйцата. Добавете малко от ориза към тях, за да се темперират и след това разбъркайте с целия ориз. Добавете ваниловата захар и разбъркайте.
- 4. Разтопете маслото. Намажете с него точените кори и ги сложете една върху друга. Останалото разтопено масло сипете в оризовата смес и разбъркайте.
- 5. Поставете корите в правоъгълна тава, трябва да покрият и стените. Изсипете оризовата смес в тавата върху корите и печете на 180 градуса за около 40 минути.
- 6. Охладете много добре, нарежете и сервирайте.
- Съвет:
- Може да гарнирате с някакво сладко по избор или да поръсите с канелена захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Къртис Стоун
Индивидуални пайчета Банофи
Рецепти Рудолф ван Веен
Плодов тарт със скир
Рецепти Марта Стюарт
Кифлички със сушени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледни пайчета
Рецепти Рудолф ван Веен
Нормандски ябълков пай
Рецепти Мери Бери
Галет с круши и боровинки
Рецепти Стоян и Лора
Пай с извара
Рецепти Марта Стюарт
Тарт с малини и ягоди
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов чийзкейк без печене