Сладкиш с горски плодове
Рецепта от: Стоян и Лора
- Смелете бадемите със захарта. Смесете ги с брашното, бакпулвера и канелата.
- Разбийте маслото с меда. Добавете яйцата, разбийте, сипете млякото и пак разбийте. Ароматизирайте със семенцата от шушулката ванилия.
- Сипете сухите съставки към течните и разбъркайте, за да стане хомогенна смес.
- Накрая добавете нарязаните на кубчета ягоди и целите къпини, малини и боровинки. Разбъркайте, внимателно.
- Изсипете във форма за кейк с махащо се дъно, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса за 30 минути.
- Разбъркайте киселото мляко с меда и канелата.
- Поднесете сладкиша с ароматното мляко.
Съвет:
Измийте плодовете предварително и ги оставете да изсъхнат добре, за да не вкарвате вода в тестото.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 120 г брашно
- 80 г филирани бадеми
- 100 г захар
- 1 1/2 ч. л. бакпулвер
- 1 щипка канела
- 1 шушулка бурбонска ванилия
- 50 г краве масло (със стайна температура)
- 50 г мед
- 100 мл прясно мляко
- 3 яйца
- 300 г плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки)
- За поднасяне:
- 200 г гъсто кисело мляко (с висок процент масленост)
- 2 с.л. мед
- 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини