В тестото за този сладкиш има смлени бадеми, мед и много горски плодове. Поднесете парче от сладкиша с малко кисело мляко с мед.

Продукти

  • 120 г брашно
  • 80 г филирани бадеми
  • 100 г захар
  • 1 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1 щипка канела
  • 1 шушулка бурбонска ванилия
  • 50 г краве масло (със стайна температура)
  • 50 г мед
  • 100 мл прясно мляко
  • 3 яйца
  • 300 г плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки)
  • За поднасяне:
  • 200 г гъсто кисело мляко (с висок процент масленост)
  • 2 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

  • 1. Смелете бадемите със захарта. Смесете ги с брашното, бакпулвера и канелата. 
  • 2. Разбийте маслото с меда. Добавете яйцата, разбийте, сипете млякото и пак разбийте. Ароматизирайте със семенцата от шушулката ванилия.
  • 3. Сипете сухите съставки към течните и разбъркайте, за да стане хомогенна смес.
  • 4. Накрая добавете нарязаните на кубчета ягоди и целите къпини, малини и боровинки. Разбъркайте, внимателно.
  • 5. Изсипете във форма за кейк с махащо се дъно, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса за 30 минути.
  • 6. Разбъркайте киселото мляко с меда и канелата.
  • 7. Поднесете сладкиша с ароматното мляко.
  • Съвет:
  • Измийте плодовете предварително и ги оставете да изсъхнат добре, за да не вкарвате вода в тестото.
  • * Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Свързани рецепти

Виж всички