Начин на приготвяне:

  1. Смелете бадемите със захарта. Смесете ги с брашното, бакпулвера и канелата. 
  2. Разбийте маслото с меда. Добавете яйцата, разбийте, сипете млякото и пак разбийте. Ароматизирайте със семенцата от шушулката ванилия.
  3. Сипете сухите съставки към течните и разбъркайте, за да стане хомогенна смес.
  4. Накрая добавете нарязаните на кубчета ягоди и целите къпини, малини и боровинки. Разбъркайте, внимателно.
  5. Изсипете във форма за кейк с махащо се дъно, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса за 30 минути.
  6. Разбъркайте киселото мляко с меда и канелата.
  7. Поднесете сладкиша с ароматното мляко.

Съвет:

Измийте плодовете предварително и ги оставете да изсъхнат добре, за да не вкарвате вода в тестото.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 120 г брашно
  • 80 г филирани бадеми
  • 100 г захар
  • 1 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1 щипка канела
  • 1 шушулка бурбонска ванилия
  • 50 г краве масло (със стайна температура)
  • 50 г мед
  • 100 мл прясно мляко
  • 3 яйца
  • 300 г плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки)

 

За поднасяне:

  • 200 г гъсто кисело мляко (с висок процент масленост)
  • 2 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. канела

Свързани рецепти