Сладкиш с горски плодове
Рецепта от: Стоян и Лора
В тестото за този сладкиш има смлени бадеми, мед и много горски плодове. Поднесете парче от сладкиша с малко кисело мляко с мед.
Продукти
- 120 г брашно
- 80 г филирани бадеми
- 100 г захар
- 1 1/2 ч. л. бакпулвер
- 1 щипка канела
- 1 шушулка бурбонска ванилия
- 50 г краве масло (със стайна температура)
- 50 г мед
- 100 мл прясно мляко
- 3 яйца
- 300 г плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки)
- За поднасяне:
- 200 г гъсто кисело мляко (с висок процент масленост)
- 2 с.л. мед
- 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
- 1. Смелете бадемите със захарта. Смесете ги с брашното, бакпулвера и канелата.
- 2. Разбийте маслото с меда. Добавете яйцата, разбийте, сипете млякото и пак разбийте. Ароматизирайте със семенцата от шушулката ванилия.
- 3. Сипете сухите съставки към течните и разбъркайте, за да стане хомогенна смес.
- 4. Накрая добавете нарязаните на кубчета ягоди и целите къпини, малини и боровинки. Разбъркайте, внимателно.
- 5. Изсипете във форма за кейк с махащо се дъно, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса за 30 минути.
- 6. Разбъркайте киселото мляко с меда и канелата.
- 7. Поднесете сладкиша с ароматното мляко.
- Съвет:
- Измийте плодовете предварително и ги оставете да изсъхнат добре, за да не вкарвате вода в тестото.
- * Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж