Класически плодови тарталети
Рецепта от: Марк Мориарти
Тези класически плодови тарталети с кошничка от маслено тесто и пухкав сладкарски крем са чудесен лек десерт.
Продукти
- 450 г брашно
- 150 г пудра захар
- 220 г масло
- 2 яйца
- 250 мл прясно мляко
- 250 мл течна сметана
- 1 шушулка ванилия
- 30 г царевично нишесте
- 6 жълтъка
- 100 г захар
- малини
- листа мента
- 6 ч.л. малинов конфитюр
Начин на приготвяне:
- 1. За тестото сипете брашното, пудрата захар и нарязаното на кубчета масло в голяма купа. Разбийте с помощта на миксер до образуването на маслени трохи. Добавете яйцата и разбийте за 30 секунди, докато се образува топка тесто. Сплескайте тестото на диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 30 минути.
- 2. Разделете тестото на 4 равни части. Разточете една част тесто върху набрашнен плот с дебелина 1 см. С помощта на ринг (диаметър 10 см) изрежете кръгчета. Поставете всяко кръгче в малка формичка кошничка (диаметър 8 см) и го притиснете по стените. Поставете втора кошничка върху тестото и го притиснете. След като оформите по този начин шестте формички, ги поставете в хладилник за 5 минути. След това изрежете излишното тесто по ръба на кошничките и ги подредете в тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
- 3. За сладкарския крем сипете прясното мляко и сметаната в тенджерка заедно с остърганата вътрешност на ванилията. Загрейте сместа леко. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте и добавете половината топла смес от мляко и сметана. Разбъркайте енергично и изсипете в тенджерката. Бъркайте докато се появят балончетата по повърхността и кремът се сгъсти. Пресипете в стъклена купа, покрийте с прозрачно фолио и след като кремът изстине на стайна температура, го охладете в хладилник. След това го разбийте леко.
- 4. на дъното на изстиналите кошнички от сладко маслено тесто сипете по 1 ч.л. малинов конфитюр. Напълнете кошничките с крем. Върху него подредете малини. Украсете с листенца мента. Поръсете с пудра захар и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Нико Рейнолдс
Тарт Татен с гриловани круши