Всички статии
Вижте по-долу всички наши статии
Статии
Ферментирали чери домати
Ферментиралите чери домати представляват поставени за няколко седмици чери домати в солен р азтвор, докато станат леко газирани и супер пикантни. Те са
Статии
Сезонна храна: Тученица
Тученицата е широко разпространена билка навсякъде по света. В различните краища на България е позната още като тлъстига, грашица и брюченка. Въпреки че
Статии
3 гурме рецепти за барбекю
СТЕК ОТ РИБА ТОН НА ГРИЛ 4 порции, 15 минути
Статии
Сезонен плод: Черница
Черницата е позната на хората от древността – ползвана е още в Древен Китай, Римската империя и други страни, като храна и лекарство. Родът черниц
Статии
Какво представляват каперсите?
Много хора мислят каперсите за плодове, но всъщност те са неразтворили се пъпки на бодливия храст каперсник (от лат. Capparis spinosa). За тяхн
Статии
Черешов ликьор
Черешовият ликьор е вид алкохолна напитка, която се получава от смесването и престояването на череши или черешов сок с алкохол, като най-често това са в
Статии
Ферментирала напитка кефир
Млечният кефир е вкусна ферментирала пробиотична напитка с приятен солен вкус. Той е кремообразен и дори леко газиран. Въпреки че може да бъде закупен о
Статии
Питки бриош за сандвичи
Най-добрата рецепта за питки бриош Питките бриош се приготвят от т.нар. „богато“ тесто. Те са с мека и пухкава стру