Всички статии

Вижте по-долу всички наши статии

  • Какво е лабне?Статии
    Какво е лабне?

      Лабне е меко сирене, по текстура подобно на крема сирене, приготвено от цедено кисело мляко и много популярно в кухнята на Близкия изток. Може да го вид

  • Как да приготвим перфектния сандвич с пържолаСтатии
    Как да приготвим перфектния сандвич с пържола

      Както при бургерите, така и при сандвичите с пържола, готвачът може да поеме в различни посоки, според вдъхновението и въображението си. Искате да добав

  • Плодови конфитюри, мармалади, сладка и другиСтатии
    Плодови конфитюри, мармалади, сладка и други

      Преди ерата на хладилниците, варенето на зрелите летни плодове до сгъстяване и консервирането на получената смес е бил начин за съхраняването им. Вкусът

  • Лукума на прахСтатии
    Лукума на прах

      Лукума на прах представлява изсушени и смлени плодове лукума. Отглеждани в региона на Андите в Южна Америка, плодовете лукума са изключително богати на

  • Кафяво масло (Beurre noisette)Статии
    Кафяво масло (Beurre noisette)

      Време за приготвяне: 8 минути Количество: 1 ч.ч. Кафявото масло придава невероятен, препечен, орехов вкус на всяка рецепта. Техниката за

  • 3 вегетариански рецепти за барбекюСтатии
    3 вегетариански рецепти за барбекю

      Във всяко барбекю месото заема централно място, а зеленчуците често биват пренебрегвани или сервирани като допълнение в последния момент. Това, обаче, е

  • Азиатска кухня: ГочуджангСтатии
    Азиатска кухня: Гочуджанг

      Гочуджанг е ферментирала люта паста, която се прави от смлени люти чушки, безглутенов ориз, ферментирала соя на прах, ечемичен малц на прах и сол. Към и

  • Сезонен зеленчук: ЦаревицаСтатии
    Сезонен зеленчук: Царевица

      Царевицата е основна храна в много кухни по света и това не е случайно. Тя е не само вкусна и пълна с основни хранителни вещества, но и хрупкавите ѝ и с