Всички статии
Вижте по-долу всички наши статии
Статии
Какво е лабне?
Лабне е меко сирене, по текстура подобно на крема сирене, приготвено от цедено кисело мляко и много популярно в кухнята на Близкия изток. Може да го вид
Статии
Как да приготвим перфектния сандвич с пържола
Както при бургерите, така и при сандвичите с пържола, готвачът може да поеме в различни посоки, според вдъхновението и въображението си. Искате да добав
Статии
Плодови конфитюри, мармалади, сладка и други
Преди ерата на хладилниците, варенето на зрелите летни плодове до сгъстяване и консервирането на получената смес е бил начин за съхраняването им. Вкусът
Статии
Лукума на прах
Лукума на прах представлява изсушени и смлени плодове лукума. Отглеждани в региона на Андите в Южна Америка, плодовете лукума са изключително богати на
Статии
Кафяво масло (Beurre noisette)
Време за приготвяне: 8 минути Количество: 1 ч.ч. Кафявото масло придава невероятен, препечен, орехов вкус на всяка рецепта. Техниката за
Статии
3 вегетариански рецепти за барбекю
Във всяко барбекю месото заема централно място, а зеленчуците често биват пренебрегвани или сервирани като допълнение в последния момент. Това, обаче, е
Статии
Азиатска кухня: Гочуджанг
Гочуджанг е ферментирала люта паста, която се прави от смлени люти чушки, безглутенов ориз, ферментирала соя на прах, ечемичен малц на прах и сол. Към и
Статии
Сезонен зеленчук: Царевица
Царевицата е основна храна в много кухни по света и това не е случайно. Тя е не само вкусна и пълна с основни хранителни вещества, но и хрупкавите ѝ и с