Всички рецепти
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиДомашна халва с брашно
Халвата с брашно е прост домашен десерт. Брашно и орехи се запържват в масло, след това се заливат с горещ, ароматизиран с розова вода, шафран и ванилия, захарен сироп. Щом сместа поизстине, се оформя...
РецептиКешкек с пиле
Кешкекът е турско и арменско обредно ястие, но това е рецепта за родопски кешкек. Първо се сварява пилето и месото му се накъсва на конци. След това в пилешкия бульон се вари пшеницата, докато стане н...
РецептиСупа от горски гъби с кускус
Освен в сезона на горските гъби, тази супа може да бъде приготвена и по всяко друго време, ако разполагате със замразени гъби. За още повече аромат се добавят и сушени манатарки.
РецептиБезглутенова фокача със смокини и сирене
Тестото за фокачата е с мая, затова трябва да предвидите около 2-3 часа допълнително време за втасването му. Фокачата със смокини се пече върху предварително загрята плоча във фурната и докато е още т...
РецептиСвински бургер с ананас и колсло
Тези бургери се правят от свинска кайма, сурови свински наденички и стрити, предварително запечени, сухи подправки. Изпечени върху скара и съчетани с карамелизиран печен ананас и салата от червено зел...
РецептиФергес с черен дроб
Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.
РецептиАлбански плосък хляб
Тестото за този хляб се приготвя от брашно, прясно мляко и бакпулвер. След това разточва леко, намазва се със зехтин и се пече в тиган.
РецептиЩрудел с рикота и ндуя
Тестото за този солен щрудел се прави от брашно, яйца, масло и газирана вода. След това се разточва на голям тънък лист, в единия край на който се поставя пълнежът от задушени тиквички и наденица ндуя...