• Тарт с пиле и гъбиРецепти
    Тарт с пиле и гъби

    Пълнежът на този тарт е от кремообразен мус от пилешки дробчета и сотирани гъби портобело, всичко това обвито в пухкаво бутер тесто. 

  • Петел във вино (Coq au vin)Рецепти
    Петел във вино (Coq au vin)

    Това класическо ястие от френската кухня представлява задушено до разпадане цяло пиле в червено вино и овкусено с чесън, мащерка, бекон, гъби и мариновани лукчета. В резултат се получава невероятен со...

  • Букатини ала ПутанескаРецепти
    Букатини ала Путанеска

    Сосът за тази паста е пълен с вкусове - чесън, филенца аншоа, маслини, каперси и сушени домати. Сварените букатини се разбъркват в соса и за финал се овкусяват с настъргана лимонова кора. Истинска ита...

  • Пенне с доматен сосРецепти
    Пенне с доматен сос

    Сосът за тази паста е приготвен от бавно печени домати и чесън, затова вкусъта му не може да се сравни с никой друг. Съчетава се с прясно сварена паста, пресен босилек и настъргано сирене.

  • Рулца с наденицаРецепти
    Рулца с наденица

    Това солено печиво е направено от бутер тесто с пълнеж от наденица, кървавица, зелена ябълка и подправки. 

  • Стек от контрафиле със сос ЧимичуриРецепти
    Стек от контрафиле със сос Чимичури

    Говеждия стек се маринова с паста от печени зеленчуци преди да се изпече. Нарязаното месо се сервира в топли царевични портили със салата колсло и сос Чимичури.

  • Свински котлети на тиган с печени картофи по малтийскиРецепти
    Свински котлети на тиган с печени картофи по малтийски

    Свинските котлети се мариноват в малко вино и мащерка, а след това се пържат в тиган за по-богат вкус. Сладките пържени чери домати и малтийските печени картофи с лук са чудесни гарнитури.

  • Брускети с капонатаРецепти
    Брускети с капоната

    Малтийската капоната се различава от италианската по това, че не съдържа кедрови ядки или стафиди, в основата ѝ са чушките и тиквичките. Зеленчуците се пържат предварително, но спокойно могат да бъдат...