Ориз и паста
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиНаси лемак
Наси лемак е националното ястие на Малайзия и въпреки че вариациите му са безкрайни, в него задължително присъстват сварен в кокосово мляко ориз, няколко хрупкави добавки и запържена пикантна паста са...
РецептиЧерно ризото с просеко, скариди и лайм
Това е рецепта за черно ризото. То се сервира върху кралски скариди, "сготвени" в лимонов сок, а поставените върху ориза топки бурата се топят от топлината му.
РецептиПенне от грах с песто, кейл и печени домати
Една бърза и здравословна рецепта. Пастата е от грах и се съчетава с домашно приготвено песто, сладки печени домати и задушен кейл.
РецептиТалятели със сос с просеко и пушена сьомга
Това е рецепта за паста, съчетана с висококачествени продукти. В соса с пушена сьомга се добавя просеко, а готовата паста се поръсва с червен хайвер.
РецептиНьоки с горгонзола, бекон и шафран
Тестото за ньоките се приготвя от сварени картофи, брашно, настърган пармезан и яйце. Кремообразният сос се приготвя от запържени парченца спек, сметана и горгонзола. След като ньоките се сварят за ня...
РецептиГурме талятели със сос Карбонара
Тази рецепта за паста със сос Карбонара е малко по-специална. За да се получи въздушен и гладък соса, ще трябва да използвате "су-вид" метод на готвене.
РецептиНаси улам с микробилки
Тази оризова салата има много различни вариации из цяла Малайзия. Тази в стил ниония съдържа най-различни съставки - от сварено яйце до пресни корени галангал и куркума. Но по-семплият вариант на сала...
РецептиСпагети със суров доматен сос
Тези спагети са идеални за приготвяне в горещ летен ден, когато доматите зреят и са сладки. Като се добавят още няколко съставки и пастата става неустоиму вкусна - листа босилек, филенца аншоа и моцар...