• Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикотаРецепти
    Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота

    Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...

  • Пържени нудъли хокиен с яйца и зеленчуциРецепти
    Пържени нудъли хокиен с яйца и зеленчуци

    Рецепта за бързо и здравословно ястие от китайската кухня. Това ястие съдържа всички необходими съставки - зеленчуци, яйца, месо, морска храна и нудъли и вкусовете са обединени в едно цяло.

  • Ризото топкиРецепти
    Ризото топки

    Тази рецепта представя авторски прочит на класическата италианска рецепта за аранчини (оризови топки). Първо се приготвя т.нар. бяло ризото, към него се добавя масло и сирене Пекорино. След като оризъ...

  • Канелони с гъбиРецепти
    Канелони с гъби

    Тази рецепта за канелони е подходяща за есента. Пълнежът на канелоните е от сушени гъби и два вида печурки. Канелоните се заливат с доматен сос и се пекат.

  • Лесна паста карбонараРецепти
    Лесна паста карбонара

    Тази рецепта за паста наистина е много лесна и за приготвянето и са необходими само няколко продукта. Беконът се запържва до хрупкавост, а от яйцата и пармезана се приготвя кадифен сос. Съчетанието съ...

  • Салата с агнешко и нудълиРецепти
    Салата с агнешко и нудъли

    Това е рецепта за бързо ястие в азиатски стил. Основата на салатата са оризовите нудъли, които се съчетават с различни видове зеленчуци и печено агнешко месо.

  • Спаначена паста пичиРецепти
    Спаначена паста пичи

    Това е рецепта за прясна паста. Към брашното се добавя пресен спанак и пастата става зелена на цвят. Спаначената паста се съчетава с чери домати, тиквички, чесън и зехтин. Бърза и лесна рецепта.