• Многоетажна шифонена торта с горски плодовеРецепти
    Многоетажна шифонена торта с горски плодове

    Тази торта, представена от майстор-сладкарката Марта Стюарт, е наистина впечатляваща - на 4 етажа е и е украсена обилно с горски плодове. Блатовете са пандишпанови, а кремът между тях е сметанов.

  • Печени на скара нектариниРецепти
    Печени на скара нектарини

    Това е рецепта за бърз летен десерт, приготвен на барбекю. Леко запечените върху огън нектарини са съчетани с крем Шантили, маслени бисквити и пресни малини.

  • Мармалад от боровинки и мармалад от малиниРецепти
    Мармалад от боровинки и мармалад от малини

    Боровинките и малините са едни от най-подходящите плодове за приготвяне на сладко и мармалад. Тази рецепта за плодов мармалад е супер лесна, така че може да правите по няколко бурканчета всеки път кат...

  • Печен на скара ананас с карамелен сосРецепти
    Печен на скара ананас с карамелен сос

    Печеният на скара ананас е лесен, бърз и много вкусен десерт. Резените печен ананас се заливат с карамелен сос и се поръсват с кокосови стърготини и орехи.

  • Меренг с горски плодовеРецепти
    Меренг с горски плодове

    1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор. 2. Разбийте...

  • Десерт с маскарпоне и прасковиРецепти
    Десерт с маскарпоне и праскови

    1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. 2. Разбийте жълтъците с половината захар, крема от шамфъстък и ваниловата захар. 3. Разбийте белтъците с останалата захар и шипка сол. 4. Смесете брашното...

  • Мелба с домашен сладоледРецепти
    Мелба с домашен сладолед

    1. За сладоледа отделете белтъците от жълтъците. белтъците поставете в голяма метална купа и ги разбийте с помощта на миксер. В движение добавете захарта на порции, като разбивате на висока скорост. Щ...

  • Компот от прасковиРецепти
    Компот от праскови

    1. Измийте прасковите и ги разрежете на половини. Отстранете костилките и разрежете на четвъртини. 2. Подредете резените праскови плътно в чисти буркани с херметическо затваряне или винтови капачки....