Месо
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиГовежда талята с малтийска салата Фатуш
Талята е един от любимите начини за приготвяне на пържола в Малта, подобно на съседите им италианци. Месото се готви бързо, за да се запече отвън, нарязва се напречно на влакната и се сервира със сала...
РецептиАгнешко с шамфъстък, фета и бобена салата
Печените на тиган агнешки стекове си пасват идеално с топлото пюре от печена тиква, смляната паста с шамфъстък и мента и сиренето. А бобената салата е идеалната гарнитура.
РецептиПилешки скалопини с бакла, артишок, лимон и каперси
Артишокът, баклата и каперсите са типични за малтийската кухня продукти. В тази рецепта те са допълнение към пилешките гърди, приготвени по най-простия начин, подобно на пиката. Идеално за вечеря в ср...
РецептиМесно руло
В тази рецепта се срещат три типично английски рецепти - месното руло, рулото "Уелингтън" и рулото с наденица. Рулото от говежда кайма и сурови свински наденички със скрити в него твърдо сварени яйца...
РецептиПетел във вино (Coq au vin)
Това класическо ястие от френската кухня представлява задушено до разпадане цяло пиле в червено вино и овкусено с чесън, мащерка, бекон, гъби и мариновани лукчета. В резултат се получава невероятен со...
РецептиРулца с наденица
Това солено печиво е направено от бутер тесто с пълнеж от наденица, кървавица, зелена ябълка и подправки.
РецептиСтек от контрафиле със сос Чимичури
Говеждия стек се маринова с паста от печени зеленчуци преди да се изпече. Нарязаното месо се сервира в топли царевични портили със салата колсло и сос Чимичури.
РецептиСвински котлети на тиган с печени картофи по малтийски
Свинските котлети се мариноват в малко вино и мащерка, а след това се пържат в тиган за по-богат вкус. Сладките пържени чери домати и малтийските печени картофи с лук са чудесни гарнитури.