Програма
Неделя
16 февруари
06:00
Да готвим като италианци
+Без отпадъци, Сезон 3 | Епизод 3
Италианските домакини от ранна възраст се научават, че находчивостта в кухнята може да спаси деня и банката. Изкуството да вдъхваш нов живот на остатъците е едно от най-ценните неща, на които майка ми Силвия ме научи в кухнята. За да го докажа, след като тя сготви прекрасна паста от тиквички... Силвия и майка ѝ (чрез Facetime) вземат остатъците и напълно ги преоткриват като вкусни домашни спагети фритата.
Към предаването06:30
Да готвим като италианци
+Денят на колбаса, Сезон 3 | Епизод 4
Веднъж годишно Майкъл и семейството му се събират за любимия фестивал – „Денят на колбаса“. В епизода Силвия е поканена на семейното събиране да научи как се приготвят италиански домашни колбаси и колко е важна традицията за семейството на Майкъл.
Към предаването06:55
Рейчъл Ку: Моята шведска кухня
+Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3
Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.
Към предаването07:25
Рейчъл Ку: Моята шведска кухня
+Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4
Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.
Към предаването07:55
Моето меню за 15 минути
+Пържола на грил и гриловано пиле, Сезон 1 | Епизод 13
Днешните рецепти са пържола на скара, рататуй и шафранов ориз, плюс жарено пиле, салата "Сан Фран" с киноа.
Към предаването08:25
Моето меню за 15 минути
+Свински пържоли и убийствено пиле с ориз по индийски, Сезон 1 | Епизод 14
Днес Джейми приготвя свински пържоли, унгарски сос с пипер и ориз, плюс кеджгъри, боб, зеленчуци и пикантно кисело мляко.
Към предаването08:55
Кралицата на шоколада
+Шоколадови палачинки, шоколадови кокосови орехи и шоколадов балон, Сезон 1 | Епизод 2
Кралицата на шоколада ще ни покаже колко изкусителни могат да бъдат шоколадовите парченца.
Към предаването09:25
Кралицата на шоколада
+Шоколадови декорации вкъщи, Сезон 1 | Епизод 3
Кирстен ни дава съвети как да направим шоколадова декорация вкъщи с красиви шоколадови листа, шоколадово-карамелени квадрати и любимите на всички великденски яйца.
Към предаването09:55
Пол отива в Холивуд
+Дивия запад, Санта Фе, Ню Мексико, Сезон 1 | Епизод 3
Пол Холивуд пристига в Ню Мексико, за да опита местните ястия с говеждо и фасул и местния хляб – основната храна на каубоите. У дома той отдава почит на Санта Фе, приготвяйки традиционно чили с царевичен хляб.
Към предаването10:55
Готвач в чужбина
+Рик Стайн, Сезон 1 | Епизод 6
Рик Стайн е в Австралия - страна, в която се влюбва при първото си посещение на 19-годишна възраст. В търсене на съставки, революционизиращи австралийската кухня, Рик пътува от дома си в Молимук до Сидни, преди да отлети за Тасмания.
Към предаването11:55
Рецепти в реално време с Донал
+, Сезон 1 | Епизод 3
Към предаването12:25
Рецепти в реално време с Донал
+, Сезон 1 | Епизод 4
Към предаването12:55
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Рим, Сезон 1 | Епизод 1
Грег се отправя към един от любимите си градове за тридневна почивка през уикенда. Вечният град наистина притежава всичко - от невероятна храна до ненадмината история, която датира от хиляди години до сегашните римски жители.
Към предаването13:55
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Барселона, Сезон 1 | Епизод 2
Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.
Към предаването14:55
Моето меню за 15 минути
+Пиле с розмарин и бургери с месо от щастлива крава, Сезон 1 | Епизод 15
В днешното меню има пилешко с розмарин, полента на грил и доматен сос с манатарки, както и бургери "Веселата крава", старовремско колсло и печена царевица.
Към предаването15:25
Моето меню за 15 минути
+Лепкави топчета от калмари и скариди на грил, Сезон 1 | Епизод 16
Днес Джейми готви лепкави топчета от калмари, скариди на скара и бульон с нудъли, плюс фузили с наденица и сметанова градинска салата.
Към предаването15:55
Да готвим като италианци
+Неделен обяд, Сезон 3 | Епизод 5
Неделният обяд в Италия е специално семейно време. Семейството на Силвия се върна в Италия и тя прекарва неделите в кухнята с италианските си приятели от Австралия. Днес нейната приятелка Алфия й показва някои от любимите си рецепти за неделен обяд.
Към предаването16:25
Да готвим като италианци
+От любов към яйцата, Сезон 3 | Епизод 6
Яйцето е неделима част от пастата и печивата. Силвия ще покаже три ястия, плод на любовта на Италия към яйцата, вкл. най-известната рецепта за паста - спагети Карбонара. Ястие, широко познато, но рядко приготвено правилно. Никога не се слага сметана!
Към предаването16:55
Предаването за вино
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Матю Гууд и Матю Рийс пращат Джо Фаторини да намери вино, което нарушава всички правила. В Орвието той среща винар, който произвежда пино ноар в Лацио. Шеф Стивън Харис представя любимото си червено бургундско вино и приготвя подходящо ястие.
Към предаването17:55
Кралицата на шоколада
+Лесна за моделиране шоколадова паста, Сезон 1 | Епизод 4
Тарти с шоколадово-кафеен фъдж, хрупкав десерт с шоколад и маршмелоу и карамелизирани ядки макадамия, обвити в шоколад - това е менюто на Кирстен.
Към предаването18:35
Бон Апети
+Пиле шаварма, Сезон 1 | Епизод 42
Към предаването18:55
Пол отива в Холивуд
+Лос Анджелис, Сезон 1 | Епизод 4
Епичното пътуване на Пол Холивуд приключва в града, който носи неговото име. Той пристига навреме за среща с приятел и се наслаждава на най-доброто тако на север от мексиканската граница. У дома приготвя класически лосанджелиски сандвич с говеждо.
Към предаването19:55
Пътешествието на Гордън, Джино и Фред
+Отчаяно търсене на Дядо Коледа, Сезон 3 | Епизод 1
Гордън, Джино и Фред са във Финландия за Коледа, за да намерят белобрадия старец. Те се гмуркат под лед, пасат елени, приготвят коледна трапеза за традиционно Саами семейство и преследват Северното сияние.
Към предаването20:55
Дубайски ястия с Джейсън Атертън
+, Сезон 2 | Епизод 8
Към предаването21:55
Джейми Оливър: Сезони
+, Сезон 1 | Епизод 5
Към предаването22:55
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Рим, Сезон 1 | Епизод 1
Грег се отправя към един от любимите си градове за тридневна почивка през уикенда. Вечният град наистина притежава всичко - от невероятна храна до ненадмината история, която датира от хиляди години до сегашните римски жители.
Към предаването23:55
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Барселона, Сезон 1 | Епизод 2
Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.
Към предаването00:55
Моето меню за 15 минути
+Пиле с розмарин и бургери с месо от щастлива крава, Сезон 1 | Епизод 15
В днешното меню има пилешко с розмарин, полента на грил и доматен сос с манатарки, както и бургери "Веселата крава", старовремско колсло и печена царевица.
Към предаването01:25
Моето меню за 15 минути
+Лепкави топчета от калмари и скариди на грил, Сезон 1 | Епизод 16
Днес Джейми готви лепкави топчета от калмари, скариди на скара и бульон с нудъли, плюс фузили с наденица и сметанова градинска салата.
Към предаването01:55
Да готвим като италианци
+Неделен обяд, Сезон 3 | Епизод 5
Неделният обяд в Италия е специално семейно време. Семейството на Силвия се върна в Италия и тя прекарва неделите в кухнята с италианските си приятели от Австралия. Днес нейната приятелка Алфия й показва някои от любимите си рецепти за неделен обяд.
Към предаването02:20
Да готвим като италианци
+От любов към яйцата, Сезон 3 | Епизод 6
Яйцето е неделима част от пастата и печивата. Силвия ще покаже три ястия, плод на любовта на Италия към яйцата, вкл. най-известната рецепта за паста - спагети Карбонара. Ястие, широко познато, но рядко приготвено правилно. Никога не се слага сметана!
Към предаването02:40
Предаването за вино
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Матю Гууд и Матю Рийс пращат Джо Фаторини да намери вино, което нарушава всички правила. В Орвието той среща винар, който произвежда пино ноар в Лацио. Шеф Стивън Харис представя любимото си червено бургундско вино и приготвя подходящо ястие.
Към предаването03:25
Рейчъл Ку: Моята шведска кухня
+Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3
Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.
Към предаването03:55
Рейчъл Ку: Моята шведска кухня
+Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4
Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.
Към предаването04:15
Бон Апети
+Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9
Без брашно и без печене. Този сладкиш има аромат на кестени, шоколад, масло, кафе, сметана и коняк. Телешкото е от Бургундия, а салатата - с козе сирене. Не е нужно да казваме, че всички обожаваме френската кухня.
Към предаването04:40
Бон Апети
+Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10
Как да си направим хляб със семена без месене? Основното ястие е повече от впечатляващо - патешки филета с кисело зеле. Завършваме менюто с лек мус от мляко и шоколад с ароматни дюли и сос.
Към предаването05:10
Бон Апети
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Бухтите този път са азиатски, а печеното пиле с ярка гарнитура е идеално за неделна вечеря, когато се събира цялото семейство. За десерт има торта от палачинки с неустоимо тирамису.
Към предаването05:35
Бон Апети
+Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12
Лора и Стоян ще приготнят шкембе чорба по традиционна рецепта, а след това ще покажат и мексиканската версия, наречена менудо.
Към предаването