Неделя

16 февруари

  • 06:00

    Да готвим като италианци

    +

    Без отпадъци, Сезон 3 | Епизод 3

    Италианските домакини от ранна възраст се научават, че находчивостта в кухнята може да спаси деня и банката. Изкуството да вдъхваш нов живот на остатъците е едно от най-ценните неща, на които майка ми Силвия ме научи в кухнята. За да го докажа, след като тя сготви прекрасна паста от тиквички... Силвия и майка ѝ (чрез Facetime) вземат остатъците и напълно ги преоткриват като вкусни домашни спагети фритата.

    Към предаването
  • 06:30

    Да готвим като италианци

    +

    Денят на колбаса, Сезон 3 | Епизод 4

    Веднъж годишно Майкъл и семейството му се събират за любимия фестивал – „Денят на колбаса“. В епизода Силвия е поканена на семейното събиране да научи как се приготвят италиански домашни колбаси и колко е важна традицията за семейството на Майкъл.

    Към предаването
  • 06:55

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.

    Към предаването
  • 07:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.

    Към предаването
  • 07:55

    Моето меню за 15 минути

    +

    Пържола на грил и гриловано пиле, Сезон 1 | Епизод 13

    Днешните рецепти са пържола на скара, рататуй и шафранов ориз, плюс жарено пиле, салата "Сан Фран" с киноа.

    Към предаването
  • 08:25

    Моето меню за 15 минути

    +

    Свински пържоли и убийствено пиле с ориз по индийски, Сезон 1 | Епизод 14

    Днес Джейми приготвя свински пържоли, унгарски сос с пипер и ориз, плюс кеджгъри, боб, зеленчуци и пикантно кисело мляко.

    Към предаването
  • 08:55

    Кралицата на шоколада

    +

    Шоколадови палачинки, шоколадови кокосови орехи и шоколадов балон, Сезон 1 | Епизод 2

    Кралицата на шоколада ще ни покаже колко изкусителни могат да бъдат шоколадовите парченца.

    Към предаването
  • 09:25

    Кралицата на шоколада

    +

    Шоколадови декорации вкъщи, Сезон 1 | Епизод 3

    Кирстен ни дава съвети как да направим шоколадова декорация вкъщи с красиви шоколадови листа, шоколадово-карамелени квадрати и любимите на всички великденски яйца.

    Към предаването
  • 09:55

    Пол отива в Холивуд

    +

    Дивия запад, Санта Фе, Ню Мексико, Сезон 1 | Епизод 3

    Пол Холивуд пристига в Ню Мексико, за да опита местните ястия с говеждо и фасул и местния хляб – основната храна на каубоите. У дома той отдава почит на Санта Фе, приготвяйки традиционно чили с царевичен хляб.

    Към предаването
  • 10:55

    Готвач в чужбина

    +

    Рик Стайн, Сезон 1 | Епизод 6

    Рик Стайн е в Австралия - страна, в която се влюбва при първото си посещение на 19-годишна възраст. В търсене на съставки, революционизиращи австралийската кухня, Рик пътува от дома си в Молимук до Сидни, преди да отлети за Тасмания.

    Към предаването
  • 11:55

    Рецепти в реално време с Донал

    +

    , Сезон 1 | Епизод 3

    Към предаването
  • 12:25

    Рецепти в реално време с Донал

    +

    , Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 12:55

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Рим, Сезон 1 | Епизод 1

    Грег се отправя към един от любимите си градове за тридневна почивка през уикенда. Вечният град наистина притежава всичко - от невероятна храна до ненадмината история, която датира от хиляди години до сегашните римски жители.

    Към предаването
  • 13:55

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Барселона, Сезон 1 | Епизод 2

    Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.

    Към предаването
  • 14:55

    Моето меню за 15 минути

    +

    Пиле с розмарин и бургери с месо от щастлива крава, Сезон 1 | Епизод 15

    В днешното меню има пилешко с розмарин, полента на грил и доматен сос с манатарки, както и бургери "Веселата крава", старовремско колсло и печена царевица.

    Към предаването
  • 15:25

    Моето меню за 15 минути

    +

    Лепкави топчета от калмари и скариди на грил, Сезон 1 | Епизод 16

    Днес Джейми готви лепкави топчета от калмари, скариди на скара и бульон с нудъли, плюс фузили с наденица и сметанова градинска салата.

    Към предаването
  • 15:55

    Да готвим като италианци

    +

    Неделен обяд, Сезон 3 | Епизод 5

    Неделният обяд в Италия е специално семейно време. Семейството на Силвия се върна в Италия и тя прекарва неделите в кухнята с италианските си приятели от Австралия. Днес нейната приятелка Алфия й показва някои от любимите си рецепти за неделен обяд.

    Към предаването
  • 16:25

    Да готвим като италианци

    +

    От любов към яйцата, Сезон 3 | Епизод 6

    Яйцето е неделима част от пастата и печивата. Силвия ще покаже три ястия, плод на любовта на Италия към яйцата, вкл. най-известната рецепта за паста - спагети Карбонара. Ястие, широко познато, но рядко приготвено правилно. Никога не се слага сметана!

    Към предаването
  • 16:55

    Предаването за вино

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Матю Гууд и Матю Рийс пращат Джо Фаторини да намери вино, което нарушава всички правила. В Орвието той среща винар, който произвежда пино ноар в Лацио. Шеф Стивън Харис представя любимото си червено бургундско вино и приготвя подходящо ястие.

    Към предаването
  • 17:55

    Кралицата на шоколада

    +

    Лесна за моделиране шоколадова паста, Сезон 1 | Епизод 4

    Тарти с шоколадово-кафеен фъдж, хрупкав десерт с шоколад и маршмелоу и карамелизирани ядки макадамия, обвити в шоколад - това е менюто на Кирстен.

    Към предаването
  • 18:35

    Бон Апети

    +

    Пиле шаварма, Сезон 1 | Епизод 42

    Към предаването
  • 18:55

    Пол отива в Холивуд

    +

    Лос Анджелис, Сезон 1 | Епизод 4

    Епичното пътуване на Пол Холивуд приключва в града, който носи неговото име. Той пристига навреме за среща с приятел и се наслаждава на най-доброто тако на север от мексиканската граница. У дома приготвя класически лосанджелиски сандвич с говеждо.

    Към предаването
  • 19:55

    Пътешествието на Гордън, Джино и Фред

    +

    Отчаяно търсене на Дядо Коледа, Сезон 3 | Епизод 1

    Гордън, Джино и Фред са във Финландия за Коледа, за да намерят белобрадия старец. Те се гмуркат под лед, пасат елени, приготвят коледна трапеза за традиционно Саами семейство и преследват Северното сияние.

    Към предаването
  • 20:55

    Дубайски ястия с Джейсън Атертън

    +

    , Сезон 2 | Епизод 8

    Към предаването
  • 21:55

    Джейми Оливър: Сезони

    +

    , Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 22:55

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Рим, Сезон 1 | Епизод 1

    Грег се отправя към един от любимите си градове за тридневна почивка през уикенда. Вечният град наистина притежава всичко - от невероятна храна до ненадмината история, която датира от хиляди години до сегашните римски жители.

    Към предаването
  • 23:55

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Барселона, Сезон 1 | Епизод 2

    Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.

    Към предаването
  • 00:55

    Моето меню за 15 минути

    +

    Пиле с розмарин и бургери с месо от щастлива крава, Сезон 1 | Епизод 15

    В днешното меню има пилешко с розмарин, полента на грил и доматен сос с манатарки, както и бургери "Веселата крава", старовремско колсло и печена царевица.

    Към предаването
  • 01:25

    Моето меню за 15 минути

    +

    Лепкави топчета от калмари и скариди на грил, Сезон 1 | Епизод 16

    Днес Джейми готви лепкави топчета от калмари, скариди на скара и бульон с нудъли, плюс фузили с наденица и сметанова градинска салата.

    Към предаването
  • 01:55

    Да готвим като италианци

    +

    Неделен обяд, Сезон 3 | Епизод 5

    Неделният обяд в Италия е специално семейно време. Семейството на Силвия се върна в Италия и тя прекарва неделите в кухнята с италианските си приятели от Австралия. Днес нейната приятелка Алфия й показва някои от любимите си рецепти за неделен обяд.

    Към предаването
  • 02:20

    Да готвим като италианци

    +

    От любов към яйцата, Сезон 3 | Епизод 6

    Яйцето е неделима част от пастата и печивата. Силвия ще покаже три ястия, плод на любовта на Италия към яйцата, вкл. най-известната рецепта за паста - спагети Карбонара. Ястие, широко познато, но рядко приготвено правилно. Никога не се слага сметана!

    Към предаването
  • 02:40

    Предаването за вино

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Матю Гууд и Матю Рийс пращат Джо Фаторини да намери вино, което нарушава всички правила. В Орвието той среща винар, който произвежда пино ноар в Лацио. Шеф Стивън Харис представя любимото си червено бургундско вино и приготвя подходящо ястие.

    Към предаването
  • 03:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.

    Към предаването
  • 03:55

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.

    Към предаването
  • 04:15

    Бон Апети

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Без брашно и без печене. Този сладкиш има аромат на кестени, шоколад, масло, кафе, сметана и коняк. Телешкото е от Бургундия, а салатата - с козе сирене. Не е нужно да казваме, че всички обожаваме френската кухня.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Как да си направим хляб със семена без месене? Основното ястие е повече от впечатляващо - патешки филета с кисело зеле. Завършваме менюто с лек мус от мляко и шоколад с ароматни дюли и сос.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Бухтите този път са азиатски, а печеното пиле с ярка гарнитура е идеално за неделна вечеря, когато се събира цялото семейство. За десерт има торта от палачинки с неустоимо тирамису.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Лора и Стоян ще приготнят шкембе чорба по традиционна рецепта, а след това ще покажат и мексиканската версия, наречена менудо.

    Към предаването