Програма
Петък
29 септември
06:00
Най-добрата храна в света
+30-те най-лоши диети в света, Сезон 1 | Епизод 1
Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.
Към предаването06:45
От Венеция до Истанбул с Рик Стайн
+Северна Гърция, Сезон 1 | Епизод 4
Гастрономическото пътешествие на Рик Стайн го отвежда в Северна Гърция и историческия град Янина, където той опитва традиционното телешко стифадо и котопита, после лови скариди в Превеза, а в Месолонги следва стъпките на Лорд Байрон.
Към предаването08:00
Джейми Оливър - бягство в Италия
+Манастир, Сезон 1 | Епизод 3
Научил, че кухнята на манастирите има голямо историческо значение, Джейми решава да поживее в бенедиктинския манастир във Фарфа, северно от Рим и последния ден от престоя си предлага на монасите да им помогне с приготвянето на вечерята.
Към предаването08:30
Джейми Оливър - бягство в Италия
+Марке, Сезон 1 | Епизод 4
Джейми се отправя към планините на регион Марке, където живее една седмица в малка общност. Там той ходи на лов за глигани, коли агне, което след това приготвя за местните, участва в състезание за правене на паста, търси трюфели и събира диви гъби.
Към предаването08:55
Пекарната на Рудолф
+Епизод 4, Сезон 6 | Епизод 4
Днес Рудолф ще направи Парижка ягодова-ванилова торта и лимонови кантучини.
Към предаването09:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 5, Сезон 6 | Епизод 5
Рудолф ще внесе италианска атмосфера в кухнята си, приготвяйки италиански лимонови рулца. Ще направи и вкусен селски ябълков пай.
Към предаването09:50
Готвач в чужбина
+Рик Стайн, Сезон 1 | Епизод 6
Рик Стайн е в Австралия - страна, в която се влюбва при първото си посещение на 19-годишна възраст. В търсене на съставки, революционизиращи австралийската кухня, Рик пътува от дома си в Молимук до Сидни, преди да отлети за Тасмания.
Към предаването10:50
Светът на Чък
+Турция, Сезон 1 | Епизод 5
Чък посещава град Измир в Турция на брега на Егейско море, за да научи всичко за турското кафе.
Към предаването11:25
Бон Апети
+У дома, Сезон 7 | Епизод 3
Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.
Към предаването11:55
Тайните на леля Кати
+Хляб във всяка рецепта, Сезон 5 | Епизод 41
Днес хлябът е герой в трите ни рецепти. С многозърнест хляб ще направим тарталети, пълнени със сирене и колбаси. Ръженият хляб ще поставим в тава за основа и ще му добавим моцарела и наденица. За финал имаме хлебчета с шоколад и сладко от сливи.
Към предаването12:20
Тайните на леля Кати
+Рецептите на моя екип, Сезон 5 | Епизод 42
Леля Кати ще изненада своя екип с три много специални рецепти. Майска торта с шоколад, канела и мед. Следва лесен кекс със зехтин, белтъци и кафе. За финал - кекс от орехи и яйчен крем, с галета и без брашно!
Към предаването13:00
Вино и храна с братята Стайн
+"Д'Ария", Сезон 1 | Епизод 5
Във винарна "Д‘Ария" властва музиката. След малко планинско колоездене из фермата, Джак приготвя ястие от пъдпъдъци, докато Чарли опитва някои фантастични вина, вдъхновени от изкуството, а като бонус го очаква малко предизвикателство с джин коктейл.
Към предаването13:25
Вино и храна с братята Стайн
+"Мийрендал", Сезон 1 | Епизод 6
Братята спират в хипнотизиращото имение - винарна "Мийрендал". То е на повече от триста години и предлага прекрасни вина за дегустация, както и класически южноафрикански ястия към тях. За финал – една победа над страха от височини. Джеронимо!
Към предаването14:00
От Венеция до Истанбул с Рик Стайн
+Пелопонес, Сезон 1 | Епизод 5
Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.
Към предаването15:15
Джейми Оливър - бягство в Италия
+Пулия, Сезон 1 | Епизод 5
Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.
Към предаването15:40
Джейми Оливър - бягство в Италия
+Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6
Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.
Към предаването16:15
Светът на Чък
+Йордания, Сезон 1 | Епизод 6
В Аман, Йордания Чък се храни в "Хашем" - най-стария ресторант в града, известен с това, че там се приготвят най-вкусните фалафели в Близкия изток. Той се вдъхновява от величествения пейзаж и създава импровизирана кухня насред изгубения град Петра.
Към предаването16:50
Бон Апети
+У дома, Сезон 7 | Епизод 3
Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.
Към предаването17:15
Пекарната на Рудолф
+Епизод 5, Сезон 6 | Епизод 5
Рудолф ще внесе италианска атмосфера в кухнята си, приготвяйки италиански лимонови рулца. Ще направи и вкусен селски ябълков пай.
Към предаването17:50
Пекарната на Рудолф
+Епизод 6, Сезон 6 | Епизод 6
В днешния епизод Рудолф ще приготви вкусен френски милфьой, подходящ за поднасяне към кафето. Ще направи и турски хляб.
Към предаването18:20
Италиански експрес с Джино
+Масерия и Остуни, Сезон 6 | Епизод 6
В Пулия Джино посещава масерия, ферма, къде се отглежда почти всичко - от смокини до бадеми и разбира се, маслини! Тук Джино прави спагети ал пеперончино само с пет съставки, барбекю и своя версия на най-известния десерт в Италия - тирамису.
Към предаването18:50
Италиански експрес с Джино
+Алберобело и Лече, Сезон 6 | Епизод 7
Днес Джино е в уникалния град Алберобело. Тук се учи да приготвя местната паста орекиете и създава своя версия на класическото пулианско ястие. След Лече приготвя пилешки шишчета със салата от боб с копър.
Към предаването19:30
Тайните на леля Кати
+Рецептите на моя екип, Сезон 5 | Епизод 42
Леля Кати ще изненада своя екип с три много специални рецепти. Майска торта с шоколад, канела и мед. Следва лесен кекс със зехтин, белтъци и кафе. За финал - кекс от орехи и яйчен крем, с галета и без брашно!
Към предаването20:05
Най-луксозните фермерски магазини на Великобритания
+Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1
Представяйки едни от най-красивите кътчета от английската провинция, този епизод е посветен на любовта на британците към добрите фермерски магазини. В него са включени три изключителни, но много различни ферми в Северен Уелс, Девън и Линкълншир.
Към предаването21:05
Джейми Оливър - бягство в Италия
+Пулия, Сезон 1 | Епизод 5
Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.
Към предаването21:30
Джейми Оливър - бягство в Италия
+Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6
Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.
Към предаването22:05
От Венеция до Истанбул с Рик Стайн
+Пелопонес, Сезон 1 | Епизод 5
Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.
Към предаването23:20
Вино и храна с братята Стайн
+"Д'Ария", Сезон 1 | Епизод 5
Във винарна "Д‘Ария" властва музиката. След малко планинско колоездене из фермата, Джак приготвя ястие от пъдпъдъци, докато Чарли опитва някои фантастични вина, вдъхновени от изкуството, а като бонус го очаква малко предизвикателство с джин коктейл.
Към предаването23:55
Вино и храна с братята Стайн
+"Мийрендал", Сезон 1 | Епизод 6
Братята спират в хипнотизиращото имение - винарна "Мийрендал". То е на повече от триста години и предлага прекрасни вина за дегустация, както и класически южноафрикански ястия към тях. За финал – една победа над страха от височини. Джеронимо!
Към предаването00:30
Бон Апети
+У дома, Сезон 7 | Епизод 3
Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.
Към предаването01:00
Светът на Чък
+Йордания, Сезон 1 | Епизод 6
В Аман, Йордания Чък се храни в "Хашем" - най-стария ресторант в града, известен с това, че там се приготвят най-вкусните фалафели в Близкия изток. Той се вдъхновява от величествения пейзаж и създава импровизирана кухня насред изгубения град Петра.
Към предаването01:30
Най-добрата храна в света
+30-те най-добри диети в света, Сезон 1 | Епизод 2
Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.
Към предаването02:15
Най-луксозните фермерски магазини на Великобритания
+Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1
Представяйки едни от най-красивите кътчета от английската провинция, този епизод е посветен на любовта на британците към добрите фермерски магазини. В него са включени три изключителни, но много различни ферми в Северен Уелс, Девън и Линкълншир.
Към предаването03:10
Грил тур с Примож
+Лесковац, Сезон 1 | Епизод 6
В този епизод Примож ще пътува до сръбския град Лесковац, известен с традиционната си храна и кулинарната си академия, в която се обучават бъдещи готвачи и където Примож ще готви с най-добрия майстор на грила на Балканите, а може би и в целия свят.
Към предаването03:35
Италиански експрес с Джино
+Масерия и Остуни, Сезон 6 | Епизод 6
В Пулия Джино посещава масерия, ферма, къде се отглежда почти всичко - от смокини до бадеми и разбира се, маслини! Тук Джино прави спагети ал пеперончино само с пет съставки, барбекю и своя версия на най-известния десерт в Италия - тирамису.
Към предаването04:00
Италиански експрес с Джино
+Алберобело и Лече, Сезон 6 | Епизод 7
Днес Джино е в уникалния град Алберобело. Тук се учи да приготвя местната паста орекиете и създава своя версия на класическото пулианско ястие. След Лече приготвя пилешки шишчета със салата от боб с копър.
Към предаването04:20
Бон Апети
+У дома, Сезон 7 | Епизод 3
Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.
Към предаването04:40
Тайните на леля Кати
+Морска храна, Сезон 3 | Епизод 40
Днес леля Кати ще приготви три рецепти, които ни напомнят за приятните моменти, прекарани със семейството и приятели, с аромат на море.
Към предаването05:10
Тайните на леля Кати
+Хляб във всяка рецепта, Сезон 5 | Епизод 41
Днес хлябът е герой в трите ни рецепти. С многозърнест хляб ще направим тарталети, пълнени със сирене и колбаси. Ръженият хляб ще поставим в тава за основа и ще му добавим моцарела и наденица. За финал имаме хлебчета с шоколад и сладко от сливи.
Към предаването