Петък

29 септември

  • 06:00

    Най-добрата храна в света

    +

    30-те най-лоши диети в света, Сезон 1 | Епизод 1

    Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.

    Към предаването
  • 06:45

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Северна Гърция, Сезон 1 | Епизод 4

    Гастрономическото пътешествие на Рик Стайн го отвежда в Северна Гърция и историческия град Янина, където той опитва традиционното телешко стифадо и котопита, после лови скариди в Превеза, а в Месолонги следва стъпките на Лорд Байрон.

    Към предаването
  • 08:00

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Манастир, Сезон 1 | Епизод 3

    Научил, че кухнята на манастирите има голямо историческо значение, Джейми решава да поживее в бенедиктинския манастир във Фарфа, северно от Рим и последния ден от престоя си предлага на монасите да им помогне с приготвянето на вечерята.

    Към предаването
  • 08:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Марке, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми се отправя към планините на регион Марке, където живее една седмица в малка общност. Там той ходи на лов за глигани, коли агне, което след това приготвя за местните, участва в състезание за правене на паста, търси трюфели и събира диви гъби.

    Към предаването
  • 08:55

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 4, Сезон 6 | Епизод 4

    Днес Рудолф ще направи Парижка ягодова-ванилова торта и лимонови кантучини.

    Към предаването
  • 09:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 5, Сезон 6 | Епизод 5

    Рудолф ще внесе италианска атмосфера в кухнята си, приготвяйки италиански лимонови рулца. Ще направи и вкусен селски ябълков пай.

    Към предаването
  • 09:50

    Готвач в чужбина

    +

    Рик Стайн, Сезон 1 | Епизод 6

    Рик Стайн е в Австралия - страна, в която се влюбва при първото си посещение на 19-годишна възраст. В търсене на съставки, революционизиращи австралийската кухня, Рик пътува от дома си в Молимук до Сидни, преди да отлети за Тасмания.

    Към предаването
  • 10:50

    Светът на Чък

    +

    Турция, Сезон 1 | Епизод 5

    Чък посещава град Измир в Турция на брега на Егейско море, за да научи всичко за турското кафе.

    Към предаването
  • 11:25

    Бон Апети

    +

    У дома, Сезон 7 | Епизод 3

    Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.

    Към предаването
  • 11:55

    Тайните на леля Кати

    +

    Хляб във всяка рецепта, Сезон 5 | Епизод 41

    Днес хлябът е герой в трите ни рецепти. С многозърнест хляб ще направим тарталети, пълнени със сирене и колбаси. Ръженият хляб ще поставим в тава за основа и ще му добавим моцарела и наденица. За финал имаме хлебчета с шоколад и сладко от сливи.

    Към предаването
  • 12:20

    Тайните на леля Кати

    +

    Рецептите на моя екип, Сезон 5 | Епизод 42

    Леля Кати ще изненада своя екип с три много специални рецепти. Майска торта с шоколад, канела и мед. Следва лесен кекс със зехтин, белтъци и кафе. За финал - кекс от орехи и яйчен крем, с галета и без брашно!

    Към предаването
  • 13:00

    Вино и храна с братята Стайн

    +

    "Д'Ария", Сезон 1 | Епизод 5

    Във винарна "Д‘Ария" властва музиката. След малко планинско колоездене из фермата, Джак приготвя ястие от пъдпъдъци, докато Чарли опитва някои фантастични вина, вдъхновени от изкуството, а като бонус го очаква малко предизвикателство с джин коктейл.

    Към предаването
  • 13:25

    Вино и храна с братята Стайн

    +

    "Мийрендал", Сезон 1 | Епизод 6

    Братята спират в хипнотизиращото имение - винарна "Мийрендал". То е на повече от триста години и предлага прекрасни вина за дегустация, както и класически южноафрикански ястия към тях. За финал – една победа над страха от височини. Джеронимо!

    Към предаването
  • 14:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Пелопонес, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.

    Към предаването
  • 15:15

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.

    Към предаването
  • 15:40

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.

    Към предаването
  • 16:15

    Светът на Чък

    +

    Йордания, Сезон 1 | Епизод 6

    В Аман, Йордания Чък се храни в "Хашем" - най-стария ресторант в града, известен с това, че там се приготвят най-вкусните фалафели в Близкия изток. Той се вдъхновява от величествения пейзаж и създава импровизирана кухня насред изгубения град Петра.

    Към предаването
  • 16:50

    Бон Апети

    +

    У дома, Сезон 7 | Епизод 3

    Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.

    Към предаването
  • 17:15

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 5, Сезон 6 | Епизод 5

    Рудолф ще внесе италианска атмосфера в кухнята си, приготвяйки италиански лимонови рулца. Ще направи и вкусен селски ябълков пай.

    Към предаването
  • 17:50

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 6, Сезон 6 | Епизод 6

    В днешния епизод Рудолф ще приготви вкусен френски милфьой, подходящ за поднасяне към кафето. Ще направи и турски хляб.

    Към предаването
  • 18:20

    Италиански експрес с Джино

    +

    Масерия и Остуни, Сезон 6 | Епизод 6

    В Пулия Джино посещава масерия, ферма, къде се отглежда почти всичко - от смокини до бадеми и разбира се, маслини! Тук Джино прави спагети ал пеперончино само с пет съставки, барбекю и своя версия на най-известния десерт в Италия - тирамису.

    Към предаването
  • 18:50

    Италиански експрес с Джино

    +

    Алберобело и Лече, Сезон 6 | Епизод 7

    Днес Джино е в уникалния град Алберобело. Тук се учи да приготвя местната паста орекиете и създава своя версия на класическото пулианско ястие. След Лече приготвя пилешки шишчета със салата от боб с копър.

    Към предаването
  • 19:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Рецептите на моя екип, Сезон 5 | Епизод 42

    Леля Кати ще изненада своя екип с три много специални рецепти. Майска торта с шоколад, канела и мед. Следва лесен кекс със зехтин, белтъци и кафе. За финал - кекс от орехи и яйчен крем, с галета и без брашно!

    Към предаването
  • 20:05

    Най-луксозните фермерски магазини на Великобритания

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Представяйки едни от най-красивите кътчета от английската провинция, този епизод е посветен на любовта на британците към добрите фермерски магазини. В него са включени три изключителни, но много различни ферми в Северен Уелс, Девън и Линкълншир.

    Към предаването
  • 21:05

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми се отправя към Алтамура, градът на хлябовете, където се запознава със семейство Диджезу, собственици на голяма пекарна. Той посещава училище и разбира, че знанията на децата за храната и храненето са на много по-високо ниво от тези на английските им връстници.

    Към предаването
  • 21:30

    Джейми Оливър - бягство в Италия

    +

    Амалфи, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми решава да посети Минори, където е роден и израснал „италианския му баща“ Дженаро Конталдо. Следвайки неговите стъпки Джейми отива да бере миди, а след това готви за бащата на Дженаро.

    Към предаването
  • 22:05

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Пелопонес, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.

    Към предаването
  • 23:20

    Вино и храна с братята Стайн

    +

    "Д'Ария", Сезон 1 | Епизод 5

    Във винарна "Д‘Ария" властва музиката. След малко планинско колоездене из фермата, Джак приготвя ястие от пъдпъдъци, докато Чарли опитва някои фантастични вина, вдъхновени от изкуството, а като бонус го очаква малко предизвикателство с джин коктейл.

    Към предаването
  • 23:55

    Вино и храна с братята Стайн

    +

    "Мийрендал", Сезон 1 | Епизод 6

    Братята спират в хипнотизиращото имение - винарна "Мийрендал". То е на повече от триста години и предлага прекрасни вина за дегустация, както и класически южноафрикански ястия към тях. За финал – една победа над страха от височини. Джеронимо!

    Към предаването
  • 00:30

    Бон Апети

    +

    У дома, Сезон 7 | Епизод 3

    Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.

    Към предаването
  • 01:00

    Светът на Чък

    +

    Йордания, Сезон 1 | Епизод 6

    В Аман, Йордания Чък се храни в "Хашем" - най-стария ресторант в града, известен с това, че там се приготвят най-вкусните фалафели в Близкия изток. Той се вдъхновява от величествения пейзаж и създава импровизирана кухня насред изгубения град Петра.

    Към предаването
  • 01:30

    Най-добрата храна в света

    +

    30-те най-добри диети в света, Сезон 1 | Епизод 2

    Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.

    Към предаването
  • 02:15

    Най-луксозните фермерски магазини на Великобритания

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Представяйки едни от най-красивите кътчета от английската провинция, този епизод е посветен на любовта на британците към добрите фермерски магазини. В него са включени три изключителни, но много различни ферми в Северен Уелс, Девън и Линкълншир.

    Към предаването
  • 03:10

    Грил тур с Примож

    +

    Лесковац, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Примож ще пътува до сръбския град Лесковац, известен с традиционната си храна и кулинарната си академия, в която се обучават бъдещи готвачи и където Примож ще готви с най-добрия майстор на грила на Балканите, а може би и в целия свят.

    Към предаването
  • 03:35

    Италиански експрес с Джино

    +

    Масерия и Остуни, Сезон 6 | Епизод 6

    В Пулия Джино посещава масерия, ферма, къде се отглежда почти всичко - от смокини до бадеми и разбира се, маслини! Тук Джино прави спагети ал пеперончино само с пет съставки, барбекю и своя версия на най-известния десерт в Италия - тирамису.

    Към предаването
  • 04:00

    Италиански експрес с Джино

    +

    Алберобело и Лече, Сезон 6 | Епизод 7

    Днес Джино е в уникалния град Алберобело. Тук се учи да приготвя местната паста орекиете и създава своя версия на класическото пулианско ястие. След Лече приготвя пилешки шишчета със салата от боб с копър.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    У дома, Сезон 7 | Епизод 3

    Лора и Стоян показват любими рецепти от домашната кухня. Започват с бърза зелева салата с веган майонеза. Следва специалната яхния, която напомня за кюфтета по чирпански. На финала правят домашен течен шоколад, който поднасят с козуначени топчета.

    Към предаването
  • 04:40

    Тайните на леля Кати

    +

    Морска храна, Сезон 3 | Епизод 40

    Днес леля Кати ще приготви три рецепти, които ни напомнят за приятните моменти, прекарани със семейството и приятели, с аромат на море.

    Към предаването
  • 05:10

    Тайните на леля Кати

    +

    Хляб във всяка рецепта, Сезон 5 | Епизод 41

    Днес хлябът е герой в трите ни рецепти. С многозърнест хляб ще направим тарталети, пълнени със сирене и колбаси. Ръженият хляб ще поставим в тава за основа и ще му добавим моцарела и наденица. За финал имаме хлебчета с шоколад и сладко от сливи.

    Към предаването