Мексиканска кухня с Пати
Пикантна паста с миди и чоризо
04:06Следващо излъчване
Четвъртък 21 март от 07:35
Ел Фуерте, вълшебният град (Е06 - Сезон 08)
Петък 22 март от 07:35
Хинетес, приключение в планината. (Е07 - Сезон 08)
Събота 23 март от 07:35
Ел Чепе, влак към миналото (Е08 - Сезон 08)
Клипове
Епизоди
1
Кралете на огъня
+Пати пътува заедно с Гилберто – местна звезда до мястото за барбекю. Той я черпи с печено козле (cabrito) и ребърца.
2
Сестри, яхния и смелост
+Не се оплаквайте, не търсете тоалетна и не искайте сол! Две смели сестри превръщат барачка, в която се сервира единствено яхния, в ресторант, който трябва да се посети. Но папагалът им хапе!
3
Световна купа по тако
+Подобно на противопоставянето между "салса роха" и "салса верде", щатът Нуево Леон е разделен между два професионални футболни отбора. Пати опитва храната на всеки стадион със звездни играчи от отборите, за да отсъди кой ще победи в битката с тако.
4
Майтори на хляба
+Авторът на книгата за мексиканския хляб ще покаже на Пати как да приготвя традиционни специалитети. Ще се срещнем и с един от учениците му, който чрез хляба привлича клиенти в заведението си.
5
Магията на пилончило
+Семейство Гарса кани всички на приготвянето на традиционно пилончило. Всеки трябва да се включи в бъркането, защото е трудно и не трябва да се спира. В оазиса на Нуево Леон срещаме три сестри, които притежават пекарна и правят хляб в кирпичени пещи.
6
От фермата до масата
+„Градската ферма“ решава проблема с нуждата от разнообразни местни продукти, като разработва начин за отглеждането им в сурови условия и предоставя на ресторанти и семейства желаната питателна храна.
7
Баровете кантина
+Кантините са барове, в които мъжете се събирали да пийнат, да хапнат и да се повеселят. Или да поговорят за разбитите си сърца. Местният историк Давид Каналес води Пати в две различни кантини и я запознава с историите и храната, които те предлагат.
8
Тексаско барбекю в Портокаловия пояс
+Луис Ривас, 3-ти в Шампионата по родео в Хюстън, отваря в дома си барбекю ресторант. Пати иска да разбере разликата между карне асада и тексаското барбекю. Тя научава за Портокаловия пояс, известен с износа на портокали.
9
Един ден с Уго
+Шеф Уго Гуахардо издирва най-добрите продукти в цялата страна. Първо ни води в семейния ресторант „Ел Каминанте“, откъдето взима сушено месо. Пати обядва в „Ел Хонуко“, където опитва деликатесите му, а в дома му се учи как да прави черно печено пиле.
10
Топ готвачи и древни скали
+Новите приятели катерачи на Пати я водят в планината. Хапват елоте, овкусено по северняшки. След това Пати се свързва с четирима местни топ готвачи и ги кани на карне асада на фона на прекрасните планини Уастека.