• Шишчета с телешко със соев сос и сусамРецепти
    Шишчета с телешко със соев сос и сусам

    Месото за тези шишчета е мариновано със соев сос, сусамово олио, джинджифил и лимонов сок. Шишчетата се пекат само 5 минути в грил-тиган, за да станат сочни и крехки.

  • Ренданг терлаги-лагиРецепти
    Ренданг терлаги-лаги

    Щатът Перак в Малайзия е известен с разнообразието от варианти на ястието ренданг. "Терлаги-лаги" означава "още и още" и щом опитате това ястие, ще разберете защо е кръстено така.

  • Говежди стек с аспержи и пълнени доматиРецепти
    Говежди стек с аспержи и пълнени домати

    Това е рецепта за класически говежди рибай стек. Тук той е съчетан с овкусено масло, което го прави още по-сочен. Гарнитурата е от аспержи, приготвени на тиган и пълнени домати с пармезан и чесън.

  • Провансалска яхния с телешкоРецепти
    Провансалска яхния с телешко

    Това е класическа рецепта от френската кухня. Яхнията се готви бавно, за да може месото да стане много крехко, а сосът да се редуцира и вкусът му да стане наситен.

  • Тако с говежди стек, печен лют сос и салца от царевицаРецепти
    Тако с говежди стек, печен лют сос и салца от царевица

    Това е рецепта, с която да се насладите истински от готвенето на открито. Първо пригответе соса от печени зеленчуци и люти чушки, след това - салцата от печена царевица, червен лук и сирене. Накрая из...

  • Бекон чийзбургерРецепти
    Бекон чийзбургер

    Запечени бургери от смляно телешко месо, върху тях слайс чедър, пъхнати в запечена домашна пухкава питка и гарнирани с хрупкав бекон, мариновани краставички и сос. Да си направите домашни бургери - ми...

  • Салтимбока по римскиРецепти
    Салтимбока по римски

    За да стане вкусна салтимбоката, телешкото месо трябва добре да се изтъни. След това то се увива в слайс прошуто и се панира в смес от брашно, газирана вода и бакпулвер. Поднася се с панирани листа са...

  • Печени кюфтета с млечен сосРецепти
    Печени кюфтета с млечен сос

    Кюфтета от телешка кайма се пекат във фурна върху карамелизиран лук. След това се заливат със сос от кисело мляко и жълтъци и се запичат отново.