• Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниокаРецепти
    Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока

    Това е рецепта за малки хапки от агнешки кюфтенца, поднесени върху запечени в грил-тиган кръгчета маниока и поръсени с домашна майонеза. Корените маниока са добра алтернатива на така познатите ни карт...

  • Агнешки ребра с подправки, оцетено-ментов сос и кюфтенца от тиквичкиРецепти
    Агнешки ребра с подправки, оцетено-ментов сос и кюфтенца от тиквички

    В тази рецепта агнешките котлети са овкусени с предварително запечени в тиган подправки и са съчетани с ментов сос и кюфтенца от тиквички. 

  • Кралски кускусРецепти
    Кралски кускус

     По произход ястието е северноафриканско, но придобива голяма популярност във Франция. Приготвя се с три ви да месо - агнешко, пилешко и наденица. Месото се готви бавно заедно със зеленчуци и нахут. Я...

  • Бавно печен агнешки бутРецепти
    Бавно печен агнешки бут

    Това е рецепта за бавно печен агнешки бут в барбекю с капак. Първо в месото се втрива смес от сухи подправки, след това през определен период от време месото се пръска с шприц от подправки, чесън и во...

  • Домашни агнешки кебапчетаРецепти
    Домашни агнешки кебапчета

    Тайната за приготвянето на тези кебапчета от агнешко месо е в това овкусената кайма да престои една нощ в хладилник. Има и още една - добавя се малко бира. Изпечете кебапчета върху загрята скара или в...

  • Лепкави агнешки ребраРецепти
    Лепкави агнешки ребра

    За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...

  • Агнешки кебапРецепти
    Агнешки кебап

    Както  е известно, кебапът изисква предварителна подготовка - месото да се маринова, да се подготви хубава жарава. В тази рецепта агнешкият кебап се поднася с тънки питки, приготвени с квас и патешка...

  • Самоса пайРецепти
    Самоса пай

    Самоса е традиционно ястие  за Индия и Пакистан. Вместо малки тестени триъгълни джобчета, които се пържат, самоса може да се приготви и под формата на пай. Тестото за пая се приготвя от брашно, гореща...