• Соден хляб с ирландско сирене и мащеркаРецепти
    Соден хляб с ирландско сирене и мащерка

    Соденият хляб се приготвя лесно и бързо. В тази рецепта хлябът е обогатен с прясна мащерка и ирландско зряло сирене.

  • Плоски питки с доматена салата и буратаРецепти
    Плоски питки с доматена салата и бурата

    Тестото за тези плоски питки се приготвя лесно и бързо и не се нуждае от втасване. Питките се изпичат направо върху барбекюто, а след това се гарнират със салата от домати, накъсано сирене бурата и фи...

  • Солени еклерчета с мус от мортадела и рикотаРецепти
    Солени еклерчета с мус от мортадела и рикота

    Тези пухкави еклерчета са идеалната солена хапка. Пареното тесто се съчетава идеално с гладкия мус от мортадела и рикота.

  • Щрудел и щрукли с боровинкиРецепти
    Щрудел и щрукли с боровинки

    В тази рецепта за щрудел Примож приготвя тестото, след това го разточва върху покривка, разпределя пълнежа и го навива на руло. За щруклите пък рулото се нарязва на филийки и се варят във вряща вода....

  • Хляб на осморки с кафяво маслоРецепти
    Хляб на осморки с кафяво масло

    Този хляб се приготвя от тесто с мая и много масло. Заради маслото тестото се сгъва по специален начин няколко пъти, за да стане на слоеве.

  • Занаятчийски хлябРецепти
    Занаятчийски хляб

    Занаятчийският хляб се приготвя със закваска, престояла 1 нощ. След това се омесва тесто, което трябва да втаса три пъти.

  • Мини фокачи с прошуто и пушена моцарелаРецепти
    Мини фокачи с прошуто и пушена моцарела

    Тези малки пухкави хлебчета се правят с тесто с мая, което изисква време за втасване. Но пък има ли нещо по-неустоимо от това да си направите сандвичи с домашно приготвени хлебчета?

  • Къпана баницаРецепти
    Къпана баница

    Тази рецепта е за баница с ръчно точени кори. Баницата се казва къпана, тъй като разточените кори се потапят във вряща вода. Непременно опитайте да направите баница от омесването на тестото за корите...