Теста и хлябове
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиСоден хляб с ирландско сирене и мащерка
Соденият хляб се приготвя лесно и бързо. В тази рецепта хлябът е обогатен с прясна мащерка и ирландско зряло сирене.
РецептиПлоски питки с доматена салата и бурата
Тестото за тези плоски питки се приготвя лесно и бързо и не се нуждае от втасване. Питките се изпичат направо върху барбекюто, а след това се гарнират със салата от домати, накъсано сирене бурата и фи...
РецептиСолени еклерчета с мус от мортадела и рикота
Тези пухкави еклерчета са идеалната солена хапка. Пареното тесто се съчетава идеално с гладкия мус от мортадела и рикота.
РецептиЩрудел и щрукли с боровинки
В тази рецепта за щрудел Примож приготвя тестото, след това го разточва върху покривка, разпределя пълнежа и го навива на руло. За щруклите пък рулото се нарязва на филийки и се варят във вряща вода....
РецептиХляб на осморки с кафяво масло
Този хляб се приготвя от тесто с мая и много масло. Заради маслото тестото се сгъва по специален начин няколко пъти, за да стане на слоеве.
РецептиЗанаятчийски хляб
Занаятчийският хляб се приготвя със закваска, престояла 1 нощ. След това се омесва тесто, което трябва да втаса три пъти.
РецептиМини фокачи с прошуто и пушена моцарела
Тези малки пухкави хлебчета се правят с тесто с мая, което изисква време за втасване. Но пък има ли нещо по-неустоимо от това да си направите сандвичи с домашно приготвени хлебчета?
РецептиКъпана баница
Тази рецепта е за баница с ръчно точени кори. Баницата се казва къпана, тъй като разточените кори се потапят във вряща вода. Непременно опитайте да направите баница от омесването на тестото за корите...