• Рулца със сирене и пресни подправкиРецепти
    Рулца със сирене и пресни подправки

    Този хляб е идеален за споделяне и е изключително подходящ за всякакви разядки. Най-добре е да се яде в деня, в който е направен, но може да бъде и замразен. Преди поднасяне, поставете в умерена фурна...

  • Пица във френски стил - 2 видаРецепти
    Пица във френски стил - 2 вида

    Омесете тесто за пица и направете два вида пица във френски стил - Тарт фламбе и Писаладиер. За топингите ще ви трябват много лук шалот, бекон, филенца аншоа и заквасена сметана.

  • Пържени лентички тестоРецепти
    Пържени лентички тесто

    Това са хрупкави пържени късчета тесто, поръсени с пудра захар. Тестото за тези "ушички" се замесва лесно и е без набухвател. 

  • Сандвичи "Крок мосю"Рецепти
    Сандвичи "Крок мосю"

    "Крок мосю" е може би най-известният френски сандвич. Той се приготвя със сос "Бешамел", смес от различни видове настъргани френски сирена и шунка. Поднася се с картофено пюре и кисели краставички.

  • Коледен щруделРецепти
    Коледен щрудел

    Това е чудесен начин да бъдат оползотворени останали коледни лакомства, като кекс, бисквити, ядки, шоколад и плодове. Богатият пълнеж, увит в точени кори, намазани с масло с аромат на мандарини и кане...

  • Коледен венец с наденица, тиква и кестениРецепти
    Коледен венец с наденица, тиква и кестени

    Коледен венец от бутер тесто - вътрешният кръг е за вегетарианците, а външният за месоядните. Горната част е плитка от тесто. Завържете голяма червена панделка, за да превърнете венеца в истинско коле...

  • Сладък хляб "Баба"Рецепти
    Сладък хляб "Баба"

    Това е автентична китайска рецепта за "Баба" - плосък хляб от пшенично брашно със сладък или солен пълнеж. Хлябът се пече на тиган докато стане приятно хрупкав.

  • Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананасРецепти
    Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас

    Съществуват различни виждания за това с какво трябва да бъдат сервирани сконс. Но ако обичате да да хапвате кифлички, какво значение има с какво ги гарнирате? Тази рецепта преоткрива класическата, кат...