• Овесен хлябРецепти
    Овесен хляб

    Овесеният хляб е здравословен - приготвя се без набухвател и не съдържа глутен. В сместа, освен овесени ядки, се добавят сушени плодове, орехи, ленено семе, настъргана ябълка и мед. Насладете му се на...

  • Безглутенова фокача с маслиниРецепти
    Безглутенова фокача с маслини

    Това е рецепта за хляб фокача с маслини. Освен брашно в тестото се добавят и намачкани варени картофи. Фокачата се поднася напълнена с моцарела и прошуто.

  • Лигурийски хлебчетаРецепти
    Лигурийски хлебчета

    Това е автентична рецепта за хлебчета от Лигурия. Приготвят се в специален уред, но ако не разполагате с такъв, ги изпечете в тиган. Сервират се пълнени с колбаси и сирена.

  • Пушен хумус и плосък хлябРецепти
    Пушен хумус и плосък хляб

    Хумусът е с пушен вкус от печения върху скара чесън, а тестото за плоския хляб е с кисело мляко и бакпулвер. Върху намазания с пушен хумус хляб се накъсват и печени зеленчуци. Вкусно лятно хапване!

  • Хотдог „Чорипан“Рецепти
    Хотдог „Чорипан“

    Да поговорим за удоволствието да отхапете топъл хотдог, за който сте приготвили сами питките и сосовете. Непременно опитайте, а и ще ви остане тесто за питки за бургери, което може да замразите.

  • Хляб роти канайРецепти
    Хляб роти канай

    Тестото за хляба роти се замесва лесно, но трябва да престои поне няколко часа на стайна температура. След това се разтяга с ръце, за да стане тънко, прегъва се като пакет и се пържи в малко мазнина....

  • Безглутенова фокача със смокини и сиренеРецепти
    Безглутенова фокача със смокини и сирене

    Тестото за фокачата е с мая, затова трябва да предвидите около 2-3 часа допълнително време за втасването му. Фокачата със смокини се пече върху предварително загрята плоча във фурната и докато е още т...

  • Албански плосък хлябРецепти
    Албански плосък хляб

    Тестото за този хляб се приготвя от брашно, прясно мляко и бакпулвер. След това разточва леко, намазва се със зехтин и се пече в тиган.