• Занаятчийски хлябРецепти
    Занаятчийски хляб

    Занаятчийският хляб се приготвя със закваска, престояла 1 нощ. След това се омесва тесто, което трябва да втаса три пъти.

  • Мини фокачи с прошуто и пушена моцарелаРецепти
    Мини фокачи с прошуто и пушена моцарела

    Тези малки пухкави хлебчета се правят с тесто с мая, което изисква време за втасване. Но пък има ли нещо по-неустоимо от това да си направите сандвичи с домашно приготвени хлебчета?

  • Къпана баницаРецепти
    Къпана баница

    Тази рецепта е за баница с ръчно точени кори. Баницата се казва къпана, тъй като разточените кори се потапят във вряща вода. Непременно опитайте да направите баница от омесването на тестото за корите...

  • Банички с домашни кори от лимецРецепти
    Банички с домашни кори от лимец

    Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...

  • КатмиРецепти
    Катми

    Катмите са характерни за някои райони на България като Странджанския и Родопския. Традиционно те се приготвят на глинен сач, но може да се използва и тиган с дебело дъно. Тестото за катмите се прави с...

  • Шведски канелени кифличкиРецепти
    Шведски канелени кифлички

    Това е оригинална рецепта за известните шведски канелени кифлички. Те се приготвят от тесто с мая, което се разточва и върху него се разпределя смес от захар, масло и канела. След това се оформят рулц...

  • Хляб от лимец с орехиРецепти
    Хляб от лимец с орехи

    Това е рецепта за супер лесен и бърз хляб. Тестото за него се приготвя с кисело мляко и сода. Добавените нарязани орехи обогатяват вкуса на хляба.  

  • Питка с кафяво масло и шарена солРецепти
    Питка с кафяво масло и шарена сол

    Тази рецепта за питка е малко по-специална. Тя е спълнеж от прясна приготвена шарена сол и разтопено кафяво масло. Традиционна българска питка с шарена сол и масло във формата на кравай.