Теста и хлябове
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЗанаятчийски хляб
Занаятчийският хляб се приготвя със закваска, престояла 1 нощ. След това се омесва тесто, което трябва да втаса три пъти.
РецептиМини фокачи с прошуто и пушена моцарела
Тези малки пухкави хлебчета се правят с тесто с мая, което изисква време за втасване. Но пък има ли нещо по-неустоимо от това да си направите сандвичи с домашно приготвени хлебчета?
РецептиКъпана баница
Тази рецепта е за баница с ръчно точени кори. Баницата се казва къпана, тъй като разточените кори се потапят във вряща вода. Непременно опитайте да направите баница от омесването на тестото за корите...
РецептиБанички с домашни кори от лимец
Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...
РецептиКатми
Катмите са характерни за някои райони на България като Странджанския и Родопския. Традиционно те се приготвят на глинен сач, но може да се използва и тиган с дебело дъно. Тестото за катмите се прави с...
РецептиШведски канелени кифлички
Това е оригинална рецепта за известните шведски канелени кифлички. Те се приготвят от тесто с мая, което се разточва и върху него се разпределя смес от захар, масло и канела. След това се оформят рулц...
РецептиХляб от лимец с орехи
Това е рецепта за супер лесен и бърз хляб. Тестото за него се приготвя с кисело мляко и сода. Добавените нарязани орехи обогатяват вкуса на хляба.
РецептиПитка с кафяво масло и шарена сол
Тази рецепта за питка е малко по-специална. Тя е спълнеж от прясна приготвена шарена сол и разтопено кафяво масло. Традиционна българска питка с шарена сол и масло във формата на кравай.