• Агнешка чорбаРецепти
    Агнешка чорба

    Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!

  • Кекс "Мозайка"Рецепти
    Кекс "Мозайка"

    Този кекс се приготвя от две смеси - ванилова и какаова. След като се изпече, се издълбават дупки и сладкишът се залива с млечен крем. Накрая се поръсва със смлени трохи от кексовото тесто.

  • Кюфтета фрикасеРецепти
    Кюфтета фрикасе

    Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...

  • Сироп от джинджифил и лимонРецепти
    Сироп от джинджифил и лимон

    Правенето на сироп никога не е било по-лесно, със захарта "Захира" за сироп - цвят от бъз и билки. Захарният сироп е основата за вкусни домашни сиропи, като този от бъз или от билки, като маточина или...

  • Сладко от ягоди с портокал и амаретоРецепти
    Сладко от ягоди с портокал и амарето

    Почистените ягоди се поръсват с желираща захар "Захира" 1:1 – 1 кг ягоди и 1 кг захар. Благодарение на минималното време за готвене, сладкото става бързо, като същевременно се запазват витамините и ес...

  • Конфитюр от кайсии с кардамон и джинджифилРецепти
    Конфитюр от кайсии с кардамон и джинджифил

    Количеството кайсии за конфитюра е 2 кг, затова използвайте желираща захар "Захира" 2:1 XXL. Този вид захар позволява преработка на 2 кг плодове в един процес на готвене, само за 4 минути.

  • Питки със сиренеРецепти
    Питки със сирене

    Меки и пухкави питки със сирене - подходящи за закуска и не само!

  • Зеленчуков гювечРецепти
    Зеленчуков гювеч

    Рецепта за постен зеленчуков гювеч със заливка от яйца и кисело мляко.