Свинско месо, задушено със зеленчуци на слаб огън. Сервира се с картофи, ориз или пресен хляб. Да си оближеш пръстите!

Продукти

  • 1 кг свински врат
  • 3 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 стрък стеблена целина
  • 2 зелени чушки
  • 100 мл тъмна бира
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 с.л. пушен червен пипер
  • 2 стръка мащерка
  • 1 връзка магданоз
  • 80 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете свинския врат на кубчета, овкусете го със сол и черен пипер. Поръсете с брашно, разбъркайте хубаво.
  • 2. Загрейте половината от олиото в тенджера. Запържете месото на два пъти, докато се получи хубава златиста коричка и леко се карамелизира. Извадете го.
  • 3. Нарежете лука на полумесеци, а морковите, чушките и целината – на кубчета.
  • 4. Загрейте останалото олио в тенджерата от пърженето на месото и хубаво запържете зеленчуците. Добавете доматения концентрат, пържете за кратко и деглазирайте с бирата.
  • 5. Овкусете с дафиновия лист, пушения пипер и стръковете мащерка.
  • 6. Върнете месото в тенджерата и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Добавете сол, черен пипер и наситнения магданоз. Оставете ястието на слаб огън за около час.
  • Съвет:
  • Сервирайте с картофи, картофено пюре, ориз, паста или хубав хляб.

Свързани рецепти

Виж всички