Свинско задушено
Рецепта от: Стоян и Лора
Свинско месо, задушено със зеленчуци на слаб огън. Сервира се с картофи, ориз или пресен хляб. Да си оближеш пръстите!
Продукти
- 1 кг свински врат
- 3 глави лук
- 2 моркова
- 1 стрък стеблена целина
- 2 зелени чушки
- 100 мл тъмна бира
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 дафинов лист
- 1/2 с.л. пушен червен пипер
- 2 стръка мащерка
- 1 връзка магданоз
- 80 мл олио
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за овалване
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете свинския врат на кубчета, овкусете го със сол и черен пипер. Поръсете с брашно, разбъркайте хубаво.
- 2. Загрейте половината от олиото в тенджера. Запържете месото на два пъти, докато се получи хубава златиста коричка и леко се карамелизира. Извадете го.
- 3. Нарежете лука на полумесеци, а морковите, чушките и целината – на кубчета.
- 4. Загрейте останалото олио в тенджерата от пърженето на месото и хубаво запържете зеленчуците. Добавете доматения концентрат, пържете за кратко и деглазирайте с бирата.
- 5. Овкусете с дафиновия лист, пушения пипер и стръковете мащерка.
- 6. Върнете месото в тенджерата и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Добавете сол, черен пипер и наситнения магданоз. Оставете ястието на слаб огън за около час.
- Съвет:
- Сервирайте с картофи, картофено пюре, ориз, паста или хубав хляб.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени