• Пилешки шницели с печени картофиРецепти
    Пилешки шницели с печени картофи

    Пилешкото месо за шницелите първо се поставят в саламура от вода, сол и захар. След това се овалват в яйца и галета и се пържат. Сервират се с печени картофи с щипка самардала.

  • Салата от печени чушки и козе сиренеРецепти
    Салата от печени чушки и козе сирене

    Една семпла салата от печени чушки, лук и козе сирене. Дресингът е от печен чесън, зехтин и оцет.

  • Панагюрски тутманикРецепти
    Панагюрски тутманик

    Тутманикът е традиционно българско тестено изделие. Тестото за него се приготвя с оцет, а след това се разточва на отделни кори, между които се поръсва сирене и мазнина. Неустоима закуска!

  • Пролетни гювечетаРецепти
    Пролетни гювечета

    Чудесно бързо ястие, приготвено в гювече. Запеченият спанак с яйце се залива с разтопено масло с червен пипер и се поднася с кисело мляко и препечен хляб.

  • Агнешка чорбаРецепти
    Агнешка чорба

    Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!

  • Кекс "Мозайка"Рецепти
    Кекс "Мозайка"

    Този кекс се приготвя от две смеси - ванилова и какаова. След като се изпече, се издълбават дупки и сладкишът се залива с млечен крем. Накрая се поръсва със смлени трохи от кексовото тесто.

  • Кюфтета фрикасеРецепти
    Кюфтета фрикасе

    Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...

  • Сироп от джинджифил и лимонРецепти
    Сироп от джинджифил и лимон

    Правенето на сироп никога не е било по-лесно, със захарта "Захира" за сироп - цвят от бъз и билки. Захарният сироп е основата за вкусни домашни сиропи, като този от бъз или от билки, като маточина или...