българска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиСупа с праз и маслини
Една много проста супа, подходяща за есенните и зимни дни. Приготвя се с изключително полезния за здравето сок от кисело зеле.
РецептиОреховки
Класически орехови бисквити, които се приготвят бързо и лесно.
РецептиПудинг с грис
Това е рецепта за десерт с пшеничен грис. Грисът се вари в прясно мляко, след това се смесва с предварително разбити жълтъци и белтъци и се пече на водна баня.
РецептиПилешки шницели с печени картофи
Пилешкото месо за шницелите първо се поставя в саламура от вода, сол и захар. След това шницелите се овалват в яйца и галета и се пържат. Сервират се с печени картофи с щипка самардала.
РецептиСалата от печени чушки и козе сирене
Една семпла салата от печени чушки, лук и козе сирене. Дресингът е от печен чесън, зехтин и оцет.
РецептиПанагюрски тутманик
Тутманикът е традиционно българско тестено изделие. Тестото за него се приготвя с оцет, а след това се разточва на отделни кори, между които се поръсва сирене и мазнина. Неустоима закуска!
РецептиПролетни гювечета
Чудесно бързо ястие, приготвено в гювече. Запеченият спанак с яйце се залива с разтопено масло с червен пипер и се поднася с кисело мляко и препечен хляб.
РецептиАгнешка чорба
Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!