• Супа с праз и маслиниРецепти
    Супа с праз и маслини

    Една много проста супа, подходяща за есенните и зимни дни.  Приготвя се с изключително полезния за здравето сок от кисело зеле.

  • ОреховкиРецепти
    Ореховки

    Класически орехови бисквити, които се приготвят бързо и лесно.

  • Пудинг с грисРецепти
    Пудинг с грис

    Това е рецепта за десерт с пшеничен грис. Грисът се вари в прясно мляко, след това се смесва с предварително разбити жълтъци и белтъци и се пече на водна баня.

  • Пилешки шницели с печени картофиРецепти
    Пилешки шницели с печени картофи

    Пилешкото месо за шницелите първо се поставя в саламура от вода, сол и захар. След това шницелите се овалват в яйца и галета и се пържат. Сервират се с печени картофи с щипка самардала.

  • Салата от печени чушки и козе сиренеРецепти
    Салата от печени чушки и козе сирене

    Една семпла салата от печени чушки, лук и козе сирене. Дресингът е от печен чесън, зехтин и оцет.

  • Панагюрски тутманикРецепти
    Панагюрски тутманик

    Тутманикът е традиционно българско тестено изделие. Тестото за него се приготвя с оцет, а след това се разточва на отделни кори, между които се поръсва сирене и мазнина. Неустоима закуска!

  • Пролетни гювечетаРецепти
    Пролетни гювечета

    Чудесно бързо ястие, приготвено в гювече. Запеченият спанак с яйце се залива с разтопено масло с червен пипер и се поднася с кисело мляко и препечен хляб.

  • Агнешка чорбаРецепти
    Агнешка чорба

    Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!