Картофени тиганици
Рецепта от: Стоян и Лора
Вкусни пържени кюфтета от настъргани картофи, лук, бекон и кашкавал.
Продукти
- 500 г стари картофи
- 1 малка глава лук
- 100 г бекон
- 100 г кашкавал от краве мляко
- 2 стръка мащерка
- 1/4 връзка магданоз
- 3 яйца
- 2 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
- заквасена сметана за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Настържете на ренде лука и картофите. Прехвърлете картофите в цедка и ги оставете да се отцедят много добре от нишестето.
- 2. Настържете и кашкавала, нарежете бекона на малки кубчета, изстискайте настъргания лук с ръце, както и картофите. Изсипете водата от купата с картофите, а отделеното на дъното нишесте сложете в купата при картофите и лука.
- 3. В купата с лука, картофите и нишестето добавете бекона, кашкавала, листенцата от мащерката и наситнения магданоз.
- 4. Прибавете яйцата и разбъркайте. Добавете и брашното, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
- 5. Гребвайте с лъжица от сместа и пържете тиганиците в загрято олио до златисто. Сервирайте ги със заквасената сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Мери Бери
Огретен от фенел и картофи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене