Вкусни пържени кюфтета от настъргани картофи, лук, бекон и кашкавал.

Продукти

  • 500 г стари картофи
  • 1 малка глава лук
  • 100 г бекон
  • 100 г кашкавал от краве мляко
  • 2 стръка мащерка
  • 1/4 връзка магданоз
  • 3 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене
  • заквасена сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

  • 1. Настържете на ренде лука и картофите. Прехвърлете картофите в цедка и ги оставете да се отцедят много добре от нишестето.
  • 2. Настържете и кашкавала, нарежете бекона на малки кубчета, изстискайте настъргания лук с ръце, както и картофите. Изсипете водата от купата с картофите, а отделеното на дъното нишесте сложете в купата при картофите и лука.
  • 3. В купата с лука, картофите и нишестето добавете бекона, кашкавала, листенцата от мащерката и наситнения магданоз.
  • 4. Прибавете яйцата и разбъркайте. Добавете и брашното, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
  • 5. Гребвайте с лъжица от сместа и пържете тиганиците в загрято олио до златисто. Сервирайте ги със заквасената сметана.

Свързани рецепти

Виж всички