Джъстин Скофийлд

Джъстин Скофийлд

Джъстин Скофийлд е родена и израснала в Сидни, майка ѝ е французойка, а баща ѝ кореняк австралиец. Джъстин винаги е имала влечение към готвенето.

Джъстин е завършила хотелски мениджмънт, но решава да се отдаде на нещата, които истински я вълнуват – храната и пътешествията. Всяка година тя се отправя на поне едно далечно пътешествие до екзотични страни, в които обича да се потопи в местния начин на живот, изучавайки местната кухня. Между тези пътешествия тя винаги посещава Франция. 

„Любовта към френската храна и начин на живот винаги ме връща във Франция. Невероятно е как всеки регион има своя собствена култура на хранене. Аз еднакво се гордея с френското и с австралийското си потекло, но някой ден, ако се появи възможност, бих искала да живея известно време във Франция, за да опозная всяко кътче там!“ 
 
През 2009 г. Джъстин участва в първото издание в света на кулинарното състезания „Masterchef“ и печели голямата награда. По време на състезанието, седмица след седмица, тя впечатлява журито с невероятните си кулинарни умения и със спокойния си и фокусиран подход към предизвикателствата.

След участието си в “Masterchef“ Джъстин се занимава с кетъринг за частни клиенти и участва в публични изяви из цяла Австралия. Освен това регулярно се появява като кулинарен коментатор в телевизионното предаване „A Current Affair“.

През 2011 г. Джъстин представя първото си собствено телевизионно предаване – „Everyday Gourmet“, в което тя представя както по-прости, така и по-изтънчени рецепти, вдъхновявайки зрителите да готвят вкусно. „Everyday Gourmet“ става едно от най-гледаните кулинарни предавания в Австралия и има заснети цели седем сезона.