Мини картофи "Дафиноа"
Рецепта от: Мери Бери
Тези отделни порции картофи "Дафиноа" са истинска наслада и са подходящи за гарнитура към всякакви ястия. Тънко нарязани кръгчета картофи се редуват на слоеве с настъргано сирене и сметана.
Продукти
- 30 г разтопено масло
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 1 скилидка чесън
- 115 г зряло сирене „Чедър“
- 700 г средно големи картофи
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор).
- 2. Намажете 8 метални формички за крем-карамел с разтопено масло. Поставете по парче хартия за печене на дъното на всяка формичка.
- 3. Смесете сметаната с настърганата скилидка чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте.
- 4. Настържете сиренето. Обелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета.
- 5. Започнете да редите продуктите във формичките – първо половината настъргано сирене на дъното, след това кръгче картоф, залейте със сметана и поръсете със сол и черен пипер. Продължете да редувате картофи, сметана, сол и черен пипер. Завършете с кръгче картоф. Покрийте с алуминиево фолио всяка формичка. Подредете формичките в тавичка и печете 30 минути. Отстранете фолиото и разпределете останалото настъргано сирене. Печете още 15-20 минути.
- 6. Минете с острието на нож по стените на формичките и ги обърнете в чиния.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Мери Бери
Огретен от фенел и картофи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки