• Фалафел с Баба ГанушРецепти
    Фалафел с Баба Гануш

    За тези малки фалафели трябва само да накиснете нахута от предишната нощ. Поднесете с Баба Гануш и плоски питки.

  • Миди по провансалскиРецепти
    Миди по провансалски

    Мидите се задушават заедно с лук, домати и бяло вино, в резултат на което се получава чудесен сос за топене. След това се добавят и предварително изпечените и обелени чушки.

  • Печена пуйка, маринована с мащеркаРецепти
    Печена пуйка, маринована с мащерка

    Пуйката се маринова със смес от сол, захар и лимонова мащерка 24 часа. След това се пече с глави лук и чесън около нея. След това се маже със смес от масло и захар и се запича на силна температура, за...

  • Топла салата от млад джакфрутРецепти
    Топла салата от млад джакфрут

    В Тайланд молитвите в храма са съпроводени от носене на храна като дар. Хлебното дърво е най-голямото плодово дърво в света. В тази рецепта плодът се вари, а след това последователно се счуква и запър...

  • Печена риба с хрупкава ментаРецепти
    Печена риба с хрупкава мента

    Това е типичен начин за приготвяне на риба в Китай. След като рибата се изпече върху добре загрята скара, тя се поръсва с предварително запържена смес от люти чушки, лук и чесън, както и с пържени лис...

  • Мариновани свински гърди на скара Чианг МайРецепти
    Мариновани свински гърди на скара Чианг Май

    Вдъхновен от нощните пазари в Чианг Май, Люк Нгуен приготвя тези свински гърди на скара с марината от корени от кориандър, семена кориандър и джинджифил. Поднасят се с тамариндов сос за топене.

  • Тилапия на скара с лимонова треваРецепти
    Тилапия на скара с лимонова трева

    За приготвянето на това ястие от китайската кухня в стил "Дай" Люк Нгуен използва местна риба тилапия. Поднесете печената на скара риба със сварен на пара ориз и бира.

  • Морски дарове със сметана и пастисРецепти
    Морски дарове със сметана и пастис

    Морските дарове - скариди, черни и бели миди - се задушават с лук, чесън, фенел и пастис. След това бульонът се прецежда и се сгъстява със сметана. Ястието се поднася със запечени в грил-тиган марули...