• Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“Рецепти
    Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“

    Рецепта за едно наистина изискано ястие, подходящо за споделяне с близки и приятели на празнична трапеза. Картофите се варят, а след това се пекат в сметана. Агнешките котлети се запечатват в тиган и...

  • Печен заек с пресни картофи и горчицаРецепти
    Печен заек с пресни картофи и горчица

    1. Нарежете заека на парчета, овкусете със сол и пипер. 2. В купа разбъркайте горчицата, меда, лимоновия сок, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, както и листенцата мащерка. Залейте заека със сме...

  • Шоколадови макарониРецепти
    Шоколадови макарони

    1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа. 2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печен...

  • Крок мосюРецепти
    Крок мосю

    1. За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд и добавете брашното. Запържете го за 1 минута, като разбърквате нерегично. Добавете прясното мляко на порции, при непрекъснато разбъркване, така че да...

  • Патешко магре с портокалов сосРецепти
    Патешко магре с портокалов сос

    1. Извадете месото от хладилника 20 минути преди готвене. 2. Направете тънки прорези върху кожата на филето, овкусете със сол и пипер меланж от всички страни. 3. Сложете филето с кожата надолу в сту...

  • Бисквити със сладкоРецепти
    Бисквити със сладко

    1. В кухненски робот сипете сухите съставки - брашното, бадемовото брашно, захарта и солта. Разбъркайте за 2-3 секунди. Добавете маслото, нарязано на кубчета и пулсирайте отново, докато получите масле...

  • Сладкиш "Париж-Брест" с малинов кремРецепти
    Сладкиш "Париж-Брест" с малинов крем

    1. За пареното тесто сипете прясното мляко, водата и захарта в тенджерка. Добавете маслото и разбъркайте, докато то се разтопи. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато се образува лъскава смес....

  • Сладък тарт с извараРецепти
    Сладък тарт с извара

    1. За основата на тарта сипете брашното, солта и захарт в кухненски робот и разбъркайте за кратко. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и разбийте отново. Щом сместа придобие консистенци...