френска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиАспержи, домати и артишок
Това е пролетна яхния от артишок, домати и аспержи. Тя се поднася с варени пъдпъдъчи яйца и хрупкав пресен хляб.
РецептиМорски дарове със сметана и пастис
Морските дарове - скариди, черни и бели миди - се задушават с лук, чесън, фенел и пастис. След това бульонът се прецежда и се сгъстява със сметана. Ястието се поднася със запечени в грил-тиган марули...
РецептиБутчета от токачка с провансалски сос
Това е рецепта за яхния с бутчета от токачка и маслини. Месото на токачката е подобно на пилешкото и се готви по същия начин и за същото време.
РецептиПровансалска яхния с телешко
Това е класическа рецепта от френската кухня. Яхнията се готви бавно, за да може месото да стане много крехко, а сосът да се редуцира и вкусът му да стане наситен.
РецептиАгнешки котлети с картофи „Дофиноа“
Рецепта за едно наистина изискано ястие, подходящо за споделяне с близки и приятели на празнична трапеза. Картофите се варят, а след това се пекат в сметана. Агнешките котлети се запечатват в тиган и...
РецептиПечен заек с пресни картофи и горчица
1. Нарежете заека на парчета, овкусете със сол и пипер. 2. В купа разбъркайте горчицата, меда, лимоновия сок, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, както и листенцата мащерка. Залейте заека със сме...
РецептиШоколадови макарони
1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа. 2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печен...
РецептиКрок мосю
1. За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд и добавете брашното. Запържете го за 1 минута, като разбърквате нерегично. Добавете прясното мляко на порции, при непрекъснато разбъркване, така че да...