Ейнсли Хариът

Ейнсли Хариът

Ейнсли Хариът е един от най-известните готвачи във Великобритания през последните 30 години. Роден е в Падингтън, Лондон през 1957 г. Баща му Честър Хариът е пианист, роден на остров Ямайка.

Ейнсли става популярен най-вече като водещ на телевизионното предаване „Ready, Steady, Cook“.

През 2020 г. е награден с Орден на Британската империя от Нейно Величество Кралица Елизабет за заслугите си в кулинарното изкуство.

Ейнсли е завършил Уестминстърския колеж, след което започва да работи в топ ресторанти и хотели в Лондон. В началото на 90-те години Ейнсли е поканен като готвач в сутрешното предаване на BBC „Good Morning With Anne And Nick“, което дава тласък на телевизионната му кариера. Списъкът с предаванията на Ейнсли е дълъг: „Ainsley’s Barbeque Bible“, „Ainsley’s Meals in Minutes“, „Ainsley Harriott’s Street Food“, „Len and Ainsley’s Big Food Adventure“, „Карибска кухня с Ейнсли“ и т.н. В тях Ейнсли се доказва като майстор на свежата, забавна и достъпна кухня.

  • Пилешка яхния с ориз с бобРецепти
    Пилешка яхния с ориз с боб

    1. В дълбока тавичка пригответе маринатата, като смесите добре всички съставки. Оваляйте добре бутчетата в сместа, покрийте съда и поставете в хладилник най-малко за 2 часа. 2. Извадете бутчетата от...

  • Лингуини с морски дарове, чили и чери доматиРецепти
    Лингуини с морски дарове, чили и чери домати

    1. Измийте добре двата вида миди с черупки под студена течаща вода и отстранете отворените. Останалите сложете в дълбок тиган с капак заедно с виното. Захлупете и гответе на умерен огън 2-3 минути, до...

  • Кайма с картофи в тестоРецепти
    Кайма с картофи в тесто

    1. За тестото сипете брашното в голяма купа и добавете щедра щипка сол към него. Добавете нарязаното на малки кулчета масло (със стайна температура) и с пръсти смесете продуктите, докато се получат ма...

  • Сувлаки кебап с гръцка зелена салатаРецепти
    Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

    1. Нарежете предварително почистеното от сухожилия и ципи месо на кубчета с големина 2-3 см. Измийте го и го подсушете. 2. В голяма купа направете маринатата като сипете зехтин, настържете скилидката...