Пълнени патладжани със сирене и орехи

04:26

Следващо излъчване

  1. Понеделник 22 април от 21:00

    Корсика: Аячо (Е01 - Сезон 01)

  2. Вторник 23 април от 02:00

    Корсика: Аячо (Е01 - Сезон 01)

  3. Вторник 23 април от 06:00

    Корсика: Аячо (Е01 - Сезон 01)

Описание

Някой иска ли да опита печени смокини и яхния с глиганско месо? Един от любимите шеф-готвачи на Британия изследва средиземноморската кухня, като за целта ще премине през Корсика, Сардиния, Мароко, Испания и ще стигне дори до Близкия Изток.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Пайове

    +

    Този епизод е посветен на знаменития британски пай и Хестън е на мисия да открие вдъхновение за банкет с тристепенно меню, като за целта ще задълбае в историята на „изненадващите пайове” от 17-и в., чиито съставки понякога се оказвали странно „живи”.

  • 2

    Къри

    +

    В този епизод Хестън ще открие, че всички разновидности на класическото британско къри са изобретени в Британия, и типично в свой стил той ще приготви своя интерпретация на традиционната тика масала, поднесена с бира собствено производство.

  • 3

    Шоколад

    +

    В този епизод Хестън търси вдъхновение за шоколаден пир, като ще започне с най-стария викториански шоколад, препоръчван някога като здравословен, за да създаде едно класическо шоколадово изкушение от грандиозна величина.

  • 4

    Следобеден чай

    +

    Последният епизод от поредицата е посветен на класическия британски следобеден чай, останал прочти непроменен от векове, но Хестън е решен да му придаде уникален завършек и да поднесе следобеден чай, с който би могъл да се гордее дори Лудия Шапкар.

Рецепти