Пълнени патладжани със сирене и орехи

04:26

Описание

Някой иска ли да опита печени смокини и яхния с глиганско месо? Един от любимите шеф-готвачи на Британия изследва средиземноморската кухня, като за целта ще премине през Корсика, Сардиния, Мароко, Испания и ще стигне дори до Близкия Изток.

Клипове

Епизоди

 • 1

  Пайове

  +

  Този епизод е посветен на знаменития британски пай и Хестън е на мисия да открие вдъхновение за банкет с тристепенно меню, като за целта ще задълбае в историята на „изненадващите пайове” от 17-и в., чиито съставки понякога се оказвали странно „живи”.

 • 2

  Къри

  +

  В този епизод Хестън ще открие, че всички разновидности на класическото британско къри са изобретени в Британия, и типично в свой стил той ще приготви своя интерпретация на традиционната тика масала, поднесена с бира собствено производство.

 • 3

  Шоколад

  +

  В този епизод Хестън търси вдъхновение за шоколаден пир, като ще започне с най-стария викториански шоколад, препоръчван някога като здравословен, за да създаде едно класическо шоколадово изкушение от грандиозна величина.

 • 4

  Следобеден чай

  +

  Последният епизод от поредицата е посветен на класическия британски следобеден чай, останал прочти непроменен от векове, но Хестън е решен да му придаде уникален завършек и да поднесе следобеден чай, с който би могъл да се гордее дори Лудия Шапкар.

Рецепти