Описание
Туристическите капани в света на кулинарните пътешествия се избягват все по-трудно, докато в търсене на вдъхновение модерната кухня обръща поглед към уличната храна с нейната богата история, автентичност и изкусителност.
Туристическите капани в света на кулинарните пътешествия се избягват все по-трудно, докато в търсене на вдъхновение модерната кухня обръща поглед към уличната храна с нейната богата история, автентичност и изкусителност.
Истанбул е градът, свързващ Европа и Азия, но какво означава това за един пътешественик, който търси хубави места за похапване? Ейнсли ще ни разкрие кулинарната страна на този вечен град, след което ще ни приготви своя версия на месния кофта кебап.
Ейнсли има корени в Барбадос и много пъти е идвал тук на почивка, но досега никога не е виждал истинската страна на местната храна. Всичко това скоро ще се промени, когато тя оставя удобствата на хотелите и започва да готви с местните жители.
Ейнсли има корени в Барбадос и много пъти е идвал тук на почивка, но досега никога не е виждал истинската страна на местната храна. Всичко това скоро ще се промени, когато тя оставя удобствата на хотелите и започва да готви с местните жители.
Пропускайки Токио и Киото, Ейнсли се отправя към Осака. Обикновено тази дестинация не е популярна, но за Ейнсли тя е неустоима, тъй като дори японците наричат града „националната кухня на Япония.” Тук са измислени много световноизвестни храни.
Сицилия, която се намира в най-южната част на Италия, има преплетена история, която най-лесно се разкрива чрез разнообразната храна на този пулсиращ регион. Тук можете да опитате сардини, напълнени с арабски плодове на улицата.
Тайпей беше като една малка мистерия за Ейнсли, където той винаги се е чувствал малко изгубен, но тази дестинация определно предлага приключения, които наистина си заслужават. Сега Ейнсли открива нови улични пазари и вкусни храни.
Печено чоризо, паеля и тортиля са някои от най-известните световни улични храни, но не и в Мадрид. Всъщност в испанската столица няма как да откриете улична храна, защото тя е забранена! Ейнсли е решен да разбере защо това е така.
Ейнсли пристига в мароканския град Фес малко преди фестивала Ейд, който започва с ритуално колене на овце по покривите и завършва с голямо пиршество в една предаваща се през времето традиция, която запазва значението си и в днешния модерен свят.
Ейнсли си поставя за цел да разбере защо Пенанг се е превърнал в рай за любителите на хубавата храна, да открие как се е зародила оригиналната фюжън кухня и да прибави към колекцията си някои ненадминати местни рецепти.
Въображението на Ейнсли е завладяно от бедуинския стил на готвене и за целта той навлиза дълбоко в Йорданската пустиня със своя водач, за да сготви заедно с бедуините бавно печено цяло агне, заровено в земята.