Датски маслени гевреци

02:10

Описание

Туристическите капани в света на кулинарните пътешествия се избягват все по-трудно, докато в търсене на вдъхновение модерната кухня обръща поглед към уличната храна с нейната богата история, автентичност и изкусителност.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Истанбул

  +

  Истанбул е градът, свързващ Европа и Азия, но какво означава това за един пътешественик, който търси хубави места за похапване? Ейнсли ще ни разкрие кулинарната страна на този вечен град, след което ще ни приготви своя версия на месния кофта кебап.

 • 2

  Барбадос

  +

  Ейнсли има корени в Барбадос и много пъти е идвал тук на почивка, но досега никога не е виждал истинската страна на местната храна. Всичко това скоро ще се промени, когато тя оставя удобствата на хотелите и започва да готви с местните жители.

 • 3

  Исландия

  +

  Ейнсли има корени в Барбадос и много пъти е идвал тук на почивка, но досега никога не е виждал истинската страна на местната храна. Всичко това скоро ще се промени, когато тя оставя удобствата на хотелите и започва да готви с местните жители.

 • 4

  Осака

  +

  Пропускайки Токио и Киото, Ейнсли се отправя към Осака. Обикновено тази дестинация не е популярна, но за Ейнсли тя е неустоима, тъй като дори японците наричат града „националната кухня на Япония.” Тук са измислени много световноизвестни храни.

 • 5

  Палермо, Сицилия

  +

  Сицилия, която се намира в най-южната част на Италия, има преплетена история, която най-лесно се разкрива чрез разнообразната храна на този пулсиращ регион. Тук можете да опитате сардини, напълнени с арабски плодове на улицата.

 • 6

  Тайпей

  +

  Тайпей беше като една малка мистерия за Ейнсли, където той винаги се е чувствал малко изгубен, но тази дестинация определно предлага приключения, които наистина си заслужават. Сега Ейнсли открива нови улични пазари и вкусни храни.

 • 7

  Мадрид

  +

  Печено чоризо, паеля и тортиля са някои от най-известните световни улични храни, но не и в Мадрид. Всъщност в испанската столица няма как да откриете улична храна, защото тя е забранена! Ейнсли е решен да разбере защо това е така.

 • 8

  Фес

  +

  Ейнсли пристига в мароканския град Фес малко преди фестивала Ейд, който започва с ритуално колене на овце по покривите и завършва с голямо пиршество в една предаваща се през времето традиция, която запазва значението си и в днешния модерен свят.

 • 9

  Джорджтаун, Пенанг

  +

  Ейнсли си поставя за цел да разбере защо Пенанг се е превърнал в рай за любителите на хубавата храна, да открие как се е зародила оригиналната фюжън кухня и да прибави към колекцията си някои ненадминати местни рецепти.

 • 10

  Аман

  +

  Въображението на Ейнсли е завладяно от бедуинския стил на готвене и за целта той навлиза дълбоко в Йорданската пустиня със своя водач, за да сготви заедно с бедуините бавно печено цяло агне, заровено в земята.

Рецепти