• Маслен блат за тортаРецепти
    Маслен блат за торта

    Това е рецептата за основа за торта на австралийската легенда в приготвянето на торти и сладкиши Памела Кларк. Блатът се приготвя лесно, но все пак има своите тънкости. Използвайте, за да сътворите то...

  • Тартифлет с пилешкоРецепти
    Тартифлет с пилешко

    Класическият тартифлет е ястие с картофи, бекон, лук и сирене Ребушон, традиционно произвеждано в района на Алпите. Изберете пушена сушена шунка по ваш вкус, а ако не намерите сирене Реблушон, използв...

  • Мини картофи "Дафиноа"Рецепти
    Мини картофи "Дафиноа"

    Тези отделни порции картофи "Дафиноа" са истинска наслада и са подходящи за гарнитура към всякакви ястия. Тънко нарязани кръгчета картофи се редуват на слоеве с настъргано сирене и сметана.

  • Сладкиш "Ламингтън" от Австралийската пустошРецепти
    Сладкиш "Ламингтън" от Австралийската пустош

    Този вариант на класическия сладкиш "Ламингтън" е вдъхновен от пътуване от Алис Спринг до Дарвин и включва съставки, използвани от коренното население, а пълнежът е от конфитюр от розела и сметана.

  • Тарт Татен с тиква, люти чушки, лешници и фетаРецепти
    Тарт Татен с тиква, люти чушки, лешници и фета

     Този тарт е сладко-солен вариант на класическия тарт Татен и е чудесен за вегетариански обяд. Пастата от турски люти чушки Урфа придава сладък, пушен вкус, който идеално си пасва с тиквата. Ако не от...

  • Шауарма с пиле и гъбиРецепти
    Шауарма с пиле и гъби

    Пилешкото и гъбите се мариноват със смес от подправки, лимонова кора и чесън, след което се нанизват на шишове заедно с парчета ананас.  Сервират се върху тънък хляб с лют сос от печени зеленчуци. Вку...

  • Пилешки шницели с печени картофиРецепти
    Пилешки шницели с печени картофи

    Пилешкото месо за шницелите първо се поставя в саламура от вода, сол и захар. След това шницелите се овалват в яйца и галета и се пържат. Сервират се с печени картофи с щипка самардала.

  • Слепени сладки с шоколадов ганашРецепти
    Слепени сладки с шоколадов ганаш

    Тези бисквити могат да бъдат приготвени самостоятелно, без да се слепват, защото вкусът им е достатъчно богат - с масло и парченца шоколад. Но слепени с шоколадов ганаш се превръщат в изкусителен десе...