Маслен блат за торта
Рецепта от: Адам Лайо
Това е рецептата за основа за торта на австралийската легенда в приготвянето на торти и сладкиши Памела Кларк. Блатът се приготвя лесно, но все пак има своите тънкости. Използвайте, за да сътворите торта по ваш вкус!
Продукти
- 250 г масло
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 ¼ ч.ч. захар
- 3 яйца
- 2 ½ ч.ч. самонабухващо брашно
- ¼ ч.ч. брашно
- ¾ ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете мекото масло в купа и добавете ванилията и захарта. Разбийте с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава, а цветът на маслото стане по-блед. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате добре.
- 2. Добавете двата вида брашно на 2 порции, като ги пресявате и като редувате с добавяне на прясно мляко. Щом сместа стане хомогенна, пресипете я в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна форма (20х20 см). Изравнете сместа и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 1 час.
- 3. Оставете блата да изстине 5 минути във формата, след това го извадете и го поставете върху решетка, до пълното му охлаждане. След това направете тортата, която желаете.
- Може да разрежете блата по средата, по хоризонтал и да гарнирате със сметанов крем и плодове, например. Може да нанесете бяла глазура върху блата и да украсите с цветни топчета, за да получите празнична торта.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди