Това е рецептата за основа за торта на австралийската легенда в приготвянето на торти и сладкиши Памела Кларк. Блатът се приготвя лесно, но все пак има своите тънкости. Използвайте, за да сътворите торта по ваш вкус!

Продукти

  • 250 г масло
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ¼ ч.ч. захар
  • 3 яйца
  • 2 ½ ч.ч. самонабухващо брашно
  • ¼ ч.ч. брашно
  • ¾ ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете мекото масло в купа и добавете ванилията и захарта. Разбийте с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава, а цветът на маслото стане по-блед. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате добре.
  • 2. Добавете двата вида брашно на 2 порции, като ги пресявате и като редувате с добавяне на прясно мляко. Щом сместа стане хомогенна, пресипете я в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна форма (20х20 см). Изравнете сместа и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 1 час.
  • 3. Оставете блата да изстине 5 минути във формата, след това го извадете и го поставете върху решетка, до пълното му охлаждане. След това направете тортата, която желаете.
  • Може да разрежете блата по средата, по хоризонтал и да гарнирате със сметанов крем и плодове, например. Може да нанесете бяла глазура върху блата и да украсите с цветни топчета, за да получите празнична торта.

Свързани рецепти

Виж всички