Чийзкейк "Итън мес"
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта за чийзкейк без печене. Необходимо е само той да престои в хладилник. Така ще ви остане повече време за украса - чудесни малки целувки и ягоди, потопени в шоколад.
Продукти
- За чийзкейка:
- 250 г бисквити Дижестив
- 100 г безсолно масло (разтопено)
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 1 ч.л. ванилова паста
- 600 г крем-сирене
- 18 г сушени ягоди
- За ягодовото кули:
- 200 г ягоди
- 15 г пудра захар
- 1 ч.л. лимонов сок
- За целувките:
- 50 г белтъци от свободно отглеждани кокошки
- 100 г захар
- хранителна червена боя
- Допълнително:
- 15 цели ягоди
- 100 г бял шоколад
- 10 дехидратирани ягоди
Начин на приготвяне:
- 1. За целувките разбийте белтъците в чиста и суха купа с помощта на миксер, докато започнат да образуват пяна. След това добавете захарта, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване. Разбивайте до образуването на твърди връхчета.
- 2. С помощта на тънка четка направете няколко вертикални линии с червената боя от вътрешната страна на пош със звездовиден накрайник (диаметър 1.5 см). Пресипете разбитите белтъци в поша и оформете малки целувки в тава, постлана с хартия. Печете целувките в предварително загрята фурна на 100 градуса 1 час.
- 3. За основата на чийзкейка смелете или начупете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги с разтопеното масло и разбъркайте. Прехвърлете сместа във форма с пружина (диаметър 23 см), предварително намазана с мазнина и покрита с хартия за печене. Притиснете добре сместа по дъното на формата, а след това оформете и стени (до половината от височината на стените на формата). Поставете в хладилник за 15 минути.
- 4. Разбийте сметаната и пудрата захар и ваниловата паста с помощта на миксер, до полуплътност. В друга купа разбийте крем-сиренето, колкото да омекне. Добавете разбитата сметана към него, както и нарязаните на ситно сушени ягоди. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
- 5. Изсипете пълнежа върху охладената основа и поставете отново в хладилник за поне 30 минути.
- 6. За ягодовото кули почистете ягодите и ги нарежете на едро. Сложете ги във висок съд заедно с пудрата захар и лимоновия сок. Пасирайте сместа, а след това я прецедете през фина цедка в кана и я поставете в хладилник.
- 7. Разтопете белия шоколад на водна баня и потопете целите ягоди с дръжките в шоколад, до половината.
- 8. Извадете чийзкейка от формата и го прехвърлете върху поднос. Излейте ягодовото кули върху чийзкейка и го разнесете на тънък слой отгоре. Украсете с ягоди с шоколад и целувки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Нико Рейнолдс
Тарт Татен с гриловани круши