Това е рецепта за чийзкейк без печене. Необходимо е само той да престои в хладилник. Така ще ви остане повече време за украса - чудесни малки целувки и ягоди, потопени в шоколад.

Продукти

  • За чийзкейка:
  • 250 г бисквити Дижестив
  • 100 г безсолно масло (разтопено)
  • 300 мл пълномаслена течна сметана
  • 1 ч.л. ванилова паста
  • 600 г крем-сирене
  • 18 г сушени ягоди
  • За ягодовото кули:
  • 200 г ягоди
  • 15 г пудра захар
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • За целувките:
  • 50 г белтъци от свободно отглеждани кокошки
  • 100 г захар
  • хранителна червена боя
  • Допълнително:
  • 15 цели ягоди
  • 100 г бял шоколад
  • 10 дехидратирани ягоди

Начин на приготвяне:

  • 1. За целувките разбийте белтъците в чиста и суха купа с помощта на миксер, докато започнат да образуват пяна. След това добавете захарта, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване. Разбивайте до образуването на твърди връхчета.
  • 2. С помощта на тънка четка направете няколко вертикални линии с червената боя от вътрешната страна на пош със звездовиден накрайник (диаметър 1.5 см). Пресипете разбитите белтъци в поша и оформете малки целувки в тава, постлана с хартия. Печете целувките в предварително загрята фурна на 100 градуса 1 час.
  • 3. За основата на чийзкейка смелете или начупете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги с разтопеното масло и разбъркайте. Прехвърлете сместа във форма с пружина (диаметър 23 см), предварително намазана с мазнина и покрита с хартия за печене. Притиснете добре сместа по дъното на формата, а след това оформете и стени (до половината от височината на стените на формата). Поставете в хладилник за 15 минути.
  • 4. Разбийте сметаната и пудрата захар и ваниловата паста с помощта на миксер, до полуплътност. В друга купа разбийте крем-сиренето, колкото да омекне. Добавете разбитата сметана към него, както и нарязаните на ситно сушени ягоди. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
  • 5. Изсипете пълнежа върху охладената основа и поставете отново в хладилник за поне 30 минути.
  • 6. За ягодовото кули почистете ягодите и ги нарежете на едро. Сложете ги във висок съд заедно с пудрата захар и лимоновия сок. Пасирайте сместа, а след това я прецедете през фина цедка в кана и я поставете в хладилник.
  • 7. Разтопете белия шоколад на водна баня и потопете целите ягоди с дръжките в шоколад, до половината.
  • 8. Извадете чийзкейка от формата и го прехвърлете върху поднос. Излейте ягодовото кули върху чийзкейка и го разнесете на тънък слой отгоре. Украсете с ягоди с шоколад и целувки.

Свързани рецепти

Виж всички