
Адам Лайо
Адам Лайо е готвач, писател/кулинарен автор и телевизионен водещ, който живее в Сидни, Австралия. Адам става известен с победата си в „Мастършеф – Австралия“ през 2010 г. И до днес епизодът на риалити предаването с победата на Адам е най-гледаното събитие в Австралия, което не е свързано със спорта.
Адам е роден в Пенаг, Малайзия, но още като дете се премества да живее в Южна Австралия. Той е със смесено културно наследство – баща му е южнокитаец от Малайзия, а майка му е родена в Сингапур, но има английско, френско и индонезийско потекло. Адам е живял и работил в различни страни, като Китай, Австралия, Малайзия, Нова Зеландия, Индия и Япония, където прекарва 7 години.
Адам е автор на пет кулинарни книги, последната от която е The Zen Kitchen.
Поредицата кулинарни телевизионни предавания Destination Flavour, го отвеждат на различни места – Австралия, Нова Зеландия, Япония, Скандинавия и Сингапур и му донасят награда на Австралийската академия за кино и изкуство (AACTA) през 2016 г.
През 2016 г. правителството на Япония обявява официално Адам за „посланик на добра воля на японската кухня“. Адам също така е и посланик на УНИЦЕФ.
Рецепти Рецепти РецептиКафяви раци с бира и майонеза
1. В голяма тенджера сипете 10 литра вода. Към нея добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. захар. Пуснете стръковете копър без дръжките и разрязания наполовина лимон. Добавете и бирата. Захлупете и оставете вода...
РецептиПържен ориз по китайски
1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца. 2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубч...