Павел Павлов
Продължава образованието си в HRC Кулинарна Академия, специалност "Кулинарни изкуства". По време на обучението си работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (1 звезда "Мишлен") в Калифорния, САЩ.
От 2010 г. шеф Павлов живее в Ставангер (Норвегия). Професионалното му развитие там продължава в ресторантите „Renaa“ (1 звезда "Мишлен") и „BØLGEN OG MOI“. Страстта си към сладкарството открива по време на работата си за друг реномиран ресторант – „Танго“. След три години и половина в „Танго“ той решава да премине на следващото ниво, като започва работа в Норвежкия гастрономически институт. Там успява да развие сладкарските си умения и получава покана да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор. Павел е единственият чужденец член на отбора. През 2016 г. заедно с отбора взима участие в Световната кулинарна олимпиада в Ерфурт и печели два златни медала, класирайки се на почетното четвърто място в света.
Вдъхновението си в кухнята шеф Павлов черпи от новите тенденции в кулинарията и предизвикателствата по време на различни кулинарни обучения.
Според него успехът на едно ястие е съпътстван често от проба и грешка до намирането на перфектната комбинация.
В момента Павел работи над осъществяването на мечтата си за отваряне на „pastry shop“ в Норвегия.
Рецепти Тортички с матча мус и кокос
1. За матча муса накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Загрейте прясното мляко. Добавете желатина и разбъркайте, за да се разтвори напълно. Дръпнете от огъня и добавете захарта. Разбъркайте...
Рецепти Мляко с ориз и шоколадов сос
1. За ориза в касерола смесете млякото, ориза, семенцата от шушулката ванилия и захарта. Сложете ги на умерен огън да се варят, при непрекъснато бъркане, докато оризът стане готов. Отстранете от огъня...
Рецепти Дакоаз с мус от бадемово пралине и лешников сос
1. За блата загрейте фурната на 190 градуса (с вентилатор). Разбийте белтъците и 200 г захар на сняг. Нарежете на ситно ядките. Разбъркайте ги с брашното и останалата захар. Сипете ги към разбитите бе...
Рецепти Торта от шоколадови палачинки с млечен крем
1. За шоколадовите палачинки сложете водата да заври, заедно с маслото. Щом маслото се разтопи напълно и се получи еднородна смес, отстранете съда от котлона и добавете начупения шоколад. Разбъркайте,...