Павел Павлов

Павел Павлов

Павел Павлов е роден в град София на 21.12.1987 г. Израства в Банкя - малко, курортно градче, в непосредствена близост до столицата. Завършва местната гимназия по туризъм - "Алеко Константинов", специалност "Готварство".

Продължава образованието си в HRC Кулинарна Академия, специалност "Кулинарни изкуства". По време на обучението си работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (1 звезда "Мишлен") в Калифорния, САЩ.

От 2010 г. шеф Павлов живее в Ставангер (Норвегия). Професионалното му развитие там продължава в ресторантите „Renaa“ (1 звезда "Мишлен") и „BØLGEN OG MOI“. Страстта си към сладкарството открива по време на работата си за друг реномиран ресторант – „Танго“. След три години и половина в „Танго“ той решава да премине на следващото ниво, като започва работа в Норвежкия гастрономически институт. Там успява да развие сладкарските си умения и получава покана да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор. Павел е единственият чужденец член на отбора. През 2016 г. заедно с отбора взима участие в Световната кулинарна олимпиада в Ерфурт и печели два златни медала, класирайки се на почетното четвърто място в света.

Вдъхновението си в кухнята шеф Павлов черпи от новите тенденции в кулинарията и предизвикателствата по време на различни кулинарни обучения.
Според него успехът на едно ястие е съпътстван често от проба и грешка до намирането на перфектната комбинация.

В момента Павел работи над осъществяването на мечтата си за отваряне на „pastry shop“ в Норвегия.
  • Тортички с матча мус и кокосРецепти
    Тортички с матча мус и кокос

    1. За матча муса накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Загрейте прясното мляко. Добавете желатина и разбъркайте, за да се разтвори напълно. Дръпнете от огъня и добавете захарта. Разбъркайте...

  • Мляко с ориз и шоколадов сосРецепти
    Мляко с ориз и шоколадов сос

    1. За ориза в касерола смесете млякото, ориза, семенцата от шушулката ванилия и захарта. Сложете ги на умерен огън да се варят, при непрекъснато бъркане, докато оризът стане готов. Отстранете от огъня...

  • Дакоаз с мус от бадемово пралине и лешников сосРецепти
    Дакоаз с мус от бадемово пралине и лешников сос

    1. За блата загрейте фурната на 190 градуса (с вентилатор). Разбийте белтъците и 200 г захар на сняг. Нарежете на ситно ядките. Разбъркайте ги с брашното и останалата захар. Сипете ги към разбитите бе...

  • Торта от шоколадови палачинки с млечен кремРецепти
    Торта от шоколадови палачинки с млечен крем

    1. За шоколадовите палачинки сложете водата да заври, заедно с маслото. Щом маслото се разтопи напълно и се получи еднородна смес, отстранете съда от котлона и добавете начупения шоколад. Разбъркайте,...