Печени ябълки в бутер тесто
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Ябълките се пълнят със смес от сушени сливи, стафиди и захар и се увиват в ленти бутер тесто. След като се изпекат, се поднасят с крем фреш.
Продукти
- 6 бр. сушени сливи (без костилки)
- 20 г стафиди
- 2 с.л. кафява захар
- 1 портокал, настъргана кора
- ½ ч.л. канела
- 2 ябълки
- 2 ленти бутер тесто (2х32 см)
- 1 яйце
- 2 бучки масло
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на едро сушените сливи и ги смесете в купа със стафидите и захарта. Настържете фино портокаловата кора. Разбъркайте добре.
- 2. Обелете ябълките и издълбайте вътрешността им. Напълнете ги със сместа от сушени сливи.
- 3. Разбийте яйцето и намажете лентите бутер тесто.
- 4. Увийте по една лента около всяка ябълка. Намажете с разбито яйце и поръсете с кафява захар. Поставете по една бучка масло върху всяка ябълка.
- 5. Поставете увитите в тесто ябълки в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна 30 минути.
- 6. Сервирайте печена ябълка в бутер тесто с малко крем фреш или заквасена сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Лука Чиано
Поширани круши с мус от пармезан