Ябълките се пълнят със смес от сушени сливи, стафиди и захар и се увиват в ленти бутер тесто. След като се изпекат, се поднасят с крем фреш.

Продукти

  • 6 бр. сушени сливи (без костилки)
  • 20 г стафиди
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 портокал, настъргана кора
  • ½ ч.л. канела
  • 2 ябълки
  • 2 ленти бутер тесто (2х32 см)
  • 1 яйце
  • 2 бучки масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на едро сушените сливи и ги смесете в купа със стафидите и захарта. Настържете фино портокаловата кора. Разбъркайте добре.
  • 2. Обелете ябълките и издълбайте вътрешността им. Напълнете ги със сместа от сушени сливи.
  • 3. Разбийте яйцето и намажете лентите бутер тесто.
  • 4. Увийте по една лента около всяка ябълка. Намажете с разбито яйце и поръсете с кафява захар. Поставете по една бучка масло върху всяка ябълка.
  • 5. Поставете увитите в тесто ябълки в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна 30 минути.
  • 6. Сервирайте печена ябълка в бутер тесто с малко крем фреш или заквасена сметана.

Свързани рецепти

Виж всички