Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепта от: Къртис Стоун
Рецептата изисква малко повече стъпки, но усилията си заслужават! Ще получите хрупкави, златисти парчета картофи, поръсени с билки и сол. Сервирайте ги с лесен естрагонов оцет за перфектно вкусно преживяване.
Продукти
- ¾ ч.ч. бял винен оцет
- 8 стръка пресен естрагон
- 900 г картофи
- патешка мас
- 1 стрък розмарин
- 1 с.л. нарязан магданоз
- морска сол
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета по 2.5 см. Поставете ги в подсолена студена вода и ги варете 6 минути. Прецедете ги и ги оставете да изстинат върху решетка.
- 2. В касеролка сипете оцета и оставете да заври. В купа поставете стръковете естрагон и ги залейте с горещия оцет. Оставете настрани.
- 3. В дълбока тенджера сипете 3-4 пръста разтопена патешка мас и я загрейте до 150 градуса. Пържете картофите на порции по 8-10 минути. Извадете върху кухненска хартия.
- 4. Загрейте маста до 190 градуса и отново изпържете картофите за 3-4 минути, до златисто. Последните 20-30 секунди пуснете стръковете розмарин да се изпържат. Извадете картофите и розмарина и ги подредете в тава, постлана с кухненска хартия.
- 5. Поставете пържените картофи в купа и овкусете с нарязан магданоз и морска сол.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Мери Бери
Огретен от фенел и картофи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики