Рецептата изисква малко повече стъпки, но усилията си заслужават! Ще получите хрупкави, златисти парчета картофи, поръсени с билки и сол. Сервирайте ги с лесен естрагонов оцет за перфектно вкусно преживяване.

Продукти

  • ¾ ч.ч. бял винен оцет
  • 8 стръка пресен естрагон
  • 900 г картофи
  • патешка мас
  • 1 стрък розмарин
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • морска сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета по 2.5 см. Поставете ги в подсолена студена вода и ги варете 6 минути. Прецедете ги и ги оставете да изстинат върху решетка.
  • 2. В касеролка сипете оцета и оставете да заври. В купа поставете стръковете естрагон и ги залейте с горещия оцет. Оставете настрани.
  • 3. В дълбока тенджера сипете 3-4 пръста разтопена патешка мас и я загрейте до 150 градуса. Пържете картофите на порции по 8-10 минути. Извадете върху кухненска хартия.
  • 4. Загрейте маста до 190 градуса и отново изпържете картофите за 3-4 минути, до златисто. Последните 20-30 секунди пуснете стръковете розмарин да се изпържат. Извадете картофите и розмарина и ги подредете в тава, постлана с кухненска хартия.
  • 5. Поставете пържените картофи в купа и овкусете с нарязан магданоз и морска сол.

Свързани рецепти

Виж всички