• Агнешки ребра с подправки, оцетено-ментов сос и кюфтенца от тиквичкиРецепти
    Агнешки ребра с подправки, оцетено-ментов сос и кюфтенца от тиквички

    В тази рецепта агнешките котлети са овкусени с предварително запечени в тиган подправки и са съчетани с ментов сос и кюфтенца от тиквички. 

  • Аржентинско чимичуриРецепти
    Аржентинско чимичури

    Чимичури е сос за овкусяване. Той се приготвя бързо и лесно и съдържа магданоз, чесън, лют червен пипер, оцет и зехтин.

  • Джърк маринатаРецепти
    Джърк марината

    Джърк маринатата е една от най-известните рецепти от карибската кухня. Тя е пикантна и съдържа всичко, необходимо да овкуси месо или зеленчуци.

  • Лепкави агнешки ребраРецепти
    Лепкави агнешки ребра

    За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...

  • Банички с домашни кори от лимецРецепти
    Банички с домашни кори от лимец

    Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...

  • Мариновано червено цвеклоРецепти
    Мариновано червено цвекло

    1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След тов...

  • Мариновани манатаркиРецепти
    Мариновани манатарки

    1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро. 2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре. 3. В...

  • Овкусен ябълков оцетРецепти
    Овкусен ябълков оцет

    1. Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля. 2. Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана схерметически или с винтова капачка. оставете на тъмно 4 д...