• Тартин с аншоа и краставицаРецепти
    Тартин с аншоа и краставица

    Бързо мариновани краставица и лук и филенца аншоа върху правоъгълничета пържен хляб. Чудесен начин да използвате стар хляб!

  • Печено говеждо с бирено-медена глазура и зелен сосРецепти
    Печено говеждо с бирено-медена глазура и зелен сос

    Меню за барбекю вечер със специални приятели - печени рибай стекове с бирено-медена глазура, печени пресни картофи и печен лук. Всичко полято обилно с пикантен сос от пресни подправки.

  • Патешко конфи с чътни от къпиниРецепти
    Патешко конфи с чътни от къпини

    Впечатлете приятелите си с тази интригуваща вариация на класическия "обяд на орача".  Приготвя се лесно, но ще трябва да започнете 2-3 дни по-рано. Патешките гърди се сушат като шунка, а бутчетата се...

  • Брускети с доматиРецепти
    Брускети с домати

    Тези брускети могат да се приготвят единствено и само в разгара на сезона на слънчевите домати и имат за цел да почетат техния вкус.

  • Баница с тикваРецепти
    Баница с тиква

    Пригответе тестото за тази баница сами, а след това го разточете на 4 кори. Пълнежът е от задушена тиква със захар, канела и орехи. Неустоимо домашно изкушение!

  • Лепкави свински ребра с бананов кетчупРецепти
    Лепкави свински ребра с бананов кетчуп

    Лепкавите свински ребра са върха на барбекю изкуството - първо се мариноват, след това се пекат дълго в различни температурни зони, като се пръскат с ябълков спрей и се мажат с кетчуп с печени банани....

  • Панагюрски тутманикРецепти
    Панагюрски тутманик

    Тутманикът е традиционно българско тестено изделие. Тестото за него се приготвя с оцет, а след това се разточва на отделни кори, между които се поръсва сирене и мазнина. Неустоима закуска!

  • Стриди по 3 начинаРецепти
    Стриди по 3 начина

    3 прости начина за поднасяне на стриди - печени върху морска сол, пълни с хрупкав бекон и пармезан, сурови, пълнени със сос Винегрет и панирани, поднесени в меки хлебчета.