• Лепкави агнешки ребраРецепти
    Лепкави агнешки ребра

    За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...

  • Банички с домашни кори от лимецРецепти
    Банички с домашни кори от лимец

    Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...

  • Мариновано червено цвеклоРецепти
    Мариновано червено цвекло

    1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След тов...

  • Мариновани манатаркиРецепти
    Мариновани манатарки

    1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро. 2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре. 3. В...

  • Овкусен ябълков оцетРецепти
    Овкусен ябълков оцет

    1. Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля. 2. Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана схерметически или с винтова капачка. оставете на тъмно 4 д...

  • Печени кореноплодни зеленчуциРецепти
    Печени кореноплодни зеленчуци

    1. Обелете морковите и пащърнака. Сладките картофи само измийте и подсушете. Нарежете зеленчуците на четвъртинки, по дължина. Ако е необходимо, разрежете по още веднъж резените. 2. Сипете олио в тига...

  • 4 вида дресингРецепти
    4 вида дресинг

    Това е рецепта за 4 вида дресинг. Това са основни дресинги, които могат да се използват за различни салати.

  • Бърза туршия и ядлива "почва"Рецепти
    Бърза туршия и ядлива "почва"

    Зеленчуци, мариновани в топла марината, поднесени с печен нахут с ядки и дресинг. 1. За тази бърза туршия сипете водата в тенджера и я оставете да заври. Добавете оцета, двата вида захар и солта. 2....