оцет
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЛепкави агнешки ребра
За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...
РецептиБанички с домашни кори от лимец
Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...
РецептиМариновано червено цвекло
1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След тов...
РецептиМариновани манатарки
1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро. 2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре. 3. В...
РецептиОвкусен ябълков оцет
1. Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля. 2. Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана схерметически или с винтова капачка. оставете на тъмно 4 д...
РецептиПечени кореноплодни зеленчуци
1. Обелете морковите и пащърнака. Сладките картофи само измийте и подсушете. Нарежете зеленчуците на четвъртинки, по дължина. Ако е необходимо, разрежете по още веднъж резените. 2. Сипете олио в тига...
Рецепти4 вида дресинг
Това е рецепта за 4 вида дресинг. Това са основни дресинги, които могат да се използват за различни салати.
РецептиБърза туршия и ядлива "почва"
Зеленчуци, мариновани в топла марината, поднесени с печен нахут с ядки и дресинг. 1. За тази бърза туршия сипете водата в тенджера и я оставете да заври. Добавете оцета, двата вида захар и солта. 2....