Запечените кръгчета качествена кървавица много добре допълват пържените рьощи от картофи и лук, и пошираното яйце. За веган вариант сервирайте с пържени кръгчета домат и резен авокадо.

Продукти

  • 8 слайса суров бекон
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 1 с.л. сос Шрирача
  • 1 ч.л. соев сос
  • 2 големи картофа (около 800 г)
  • ½ глава червен лук
  • 1 ч.л. прясна мащерка
  • 2 с.л. зехтин Light
  • 2 с.л. масло
  • 8 кръгчета кървавица
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. нарязан див лук

Начин на приготвяне:

  • 1. В купичка смесете кленовия сироп, соса Шрирача и соевия сос. Разбъркайте.
  • 2. Постелете плоска тава с алуминиево фолио и подредете легнали слайсовете бекон, на разстояние един от друг. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 15 минути. Извадете бекона и го намажете с приготвената смес, с помощта на четка. Печете още 6-8 минути, до хрупкавост. Извадете и намажете отново бекона.
  • 3. Измийте картофите и ги сложете в голяма тенджера с вода. Варете картофите 7 минути. Извадете ги и щом поизстинат, ги обелете. Настържете ги на едро ренде в купа. Към тях добавете нарязания на ситно лук и листенцата мащерка. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете сместа добре.
  • 4. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Оформете 4 или 8 еднакви кръгли топчета от сместа за рьощи. След това ги сплескайте. Пържете по 3-4 минути от всяка страна. След това намалете силата на огъня и пържете още 2-3 минути, за тъмен златист цвят.
  • 5. В друг тиган загрейте 1 с.л. олио и пържете кръгчетата кървавица по 3-4 минути от всяка страна.
  • 6. Поширайте яйцата до желаната от вас степен.
  • 7. Сервирайте рьощи, върху тях кръгче кървавица, върху него поширано яйце. Гарнирайте с хрупкавия бекон и поръсете с див лук.

Свързани рецепти

Виж всички