Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепта от: Стоян и Лора
Изпържете тези специални картофени кюфтенца в еърфрайър. Тайната им съставка е Еленски натурален сушен свински бут.
Продукти
- 500 г картофи (обелени и сварени)
- 80 г кашкавал
- 50 г Еленски бут
- 1 връзка пресен лук
- 1 яйце
- 2 с.л брашно
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- За панировката:
- 2 яйца
- брашно за овалване
- галета за овалване
- За гарниране:
- 200 г заквасена сметана
- микро киселец или връхчета копър
Начин на приготвяне:
- 1. Намачкайте сварените и охладени картофи и ги сложете в голяма купа. Прибавете нарязания на ситно Еленски бут, наситнения пресен лук, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус.
- 2. Добавете 1 яйце, зехтина и брашното. Разбъркайте добре. С навлажнени ръце оформете средно големи кюфтета.
- 3. Оваляйте ги в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета. Сложете кюфетата в еърфрайър и гответе на 180 градуса за 20 минути или ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
- 4. Гарнирайте кюфтетата със заквасена сметана, листенца микро киселец и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Мери Бери
Мини картофи "Дафиноа"
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Мери Бери
Огретен от фенел и картофи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“