Изпържете тези специални картофени кюфтенца в еърфрайър. Тайната им съставка е Еленски натурален сушен свински бут.

Продукти

  • 500 г картофи (обелени и сварени)
  • 80 г кашкавал
  • 50 г Еленски бут
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 яйце
  • 2 с.л брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За панировката:
  • 2 яйца
  • брашно за овалване
  • галета за овалване
  • За гарниране:
  • 200 г заквасена сметана
  • микро киселец или връхчета копър

Начин на приготвяне:

  • 1. Намачкайте сварените и охладени картофи и ги сложете в голяма купа. Прибавете нарязания на ситно Еленски бут, наситнения пресен лук, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус.
  • 2. Добавете 1 яйце, зехтина и брашното. Разбъркайте добре. С навлажнени ръце оформете средно големи кюфтета.
  • 3. Оваляйте ги в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета. Сложете кюфетата в еърфрайър и гответе на 180 градуса за 20 минути или ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
  • 4. Гарнирайте кюфтетата със заквасена сметана, листенца микро киселец и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички